Frumusete & Ingrijire

# efecte alcool #efecte zahar #dieta #stil de viata #sanatate

3 obiceiuri proaste care te fac sa arati mai batrana

Dupa 30 de ani, obiceiurile de viata nesanatoase se citesc tot mai clar pe chipul tau. Iar odata cu trecerea anilor, aceste obiceiuri proaste cresc exponential numar ridurilor si nu numai. Iata trei obiceiuri la care trebuie sa renunti rapid daca nu vrei sa arati cu 10 ani mai batrana:

1. Alcoolul si tigara 

Stii ca nu-ti fac bine, alcoolul contine o multime de calorii goale, iar tutunul... nici nu trebuie sa incepem sa-ti spunem ce consecinte grave are asupra sanatatii tale. In plus, consumul de alcool deshidrateaza, afecteaza ficatul, ceea ce se vede si la nivelul pielii. Acelasi efecte le are si tutunul. Ridurile apar ca urmare a lipsei de oxigenare a organismului, dar si a faptului ca toxinele existente in fiecare tigara distrug colagenul si, implicit, elasticitatea pielii. 

2. Dieta gresita

Prea multe zaharuri si carbohidrati, prea putine legume si fructe - pacatele de zi cu zi. Au efecte negative asupra pielii, in plus zaharul te face sa te simti irascibila si anxioasa (mai bine zis lipsa lui atunci cand deja ti-ai creat un obicei din a consuma zilnic dulciuri), ceea ce te vor face sa arati cu siguranta mai in varsta. Si nu sunt de neglijat nici kilogramele in plus.

3. Lipsa somnului 

Trebuie sa intelegi ca s-au dus vremurile cand puteai invata zi si noapte sau bate cluburile tot weekendul pentru ca luni sa arati din nou fresh. Capacitatea de regenerare a organismului este limitata, iar oboseala este unul dintre factorii care contribuie la un aspect imbatranit: cearcane, piele lipsita de stralucire, ochi umflati. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului