Frumusete & Ingrijire

#ingrijirea parului # ingrijirea pielii #epilat #beauty #frumusete

3 lucruri pe care trebuie sa le introduci in ritualul tau de frumusete

Starea de bine iti ofera energie sa iti duci la indeplinire proiectele de zi cu zi, de aceea este bine sa ai grija de tine si sa arati impecabil in fiecare zi. Nu te gandi ca esti prea tanara pentru creme de noapte sau prea in varsta pentru o culoare a parului indrazneata. Specialistii spun ca ritualul de beauty al fiecarei femei ar trebui sa contina tocmai acele lucruri care o fac sa se simta increzatoare si frumoasa zi de zi. Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru tine:

1. Ingrijeste-ti pielea cu crema potrivita tenului tau 

Indiferent de varsta, tenul are nevoie de suport pentru a face fata factorilor de mediu, stresului de zi cu zi. Nu este niciodata prea devreme sau prea tarziu sa incepi sa folosesti produse care sa iti hidrateze pielea si sa trateze particularitatile acesteia. Este important insa sa alegi produsele potrivite. De exemplu, expertii recomanda pentru toate tipurile de ten o crema pe baza de polypeptide si un derivat al vitaminei C, care lupta impotriva imbatranirii. Ideala pentru tenul tern, lipsit de vitalitate, deshidratat, corecteaza tonusul si confera stralucire. Stimuleaza formarea tuturor tipurilor de colagen si lasand pielea ferma, rezistenta si elastica. O gasesti la Bruno Vassari. 

2. Indrazneste sa ai o coafura altfel 

Poate ca preferi parul tuns intr-un bob clasic. Sau poate preferi parul lung. Poate iti plac buclele sau ai parul drept. Indiferent de situatie, poti incerca o schimbare aplicand o culoare altfel, cum ar fi roz, mov, verde sau albastru in tonuri mai palide sau mai indraznete. De exemplu, Keune a creat Color Craving, o colectie de 8 culori, de la pasteluri delicate la nuante vibrante ce coloreaza si hranesc parul in acelasi timp. Gama Color Craving este bazata pe infuzia de proteine de matase cu rol de protectie si refacere a fibrei capilare. Contine Solamer, un filtru de protectie UV cu rolul de a proteja firul de par impotriva decolorarii premature datorate actiunilor nocive ale soarelui. 

3. Epileaza-te de placere, nu de nevoie 

Probabil ca nu te astepti ca o sedinta de epilat sa fie o placere. Mai ales ca, pana acum, epilatul a fost sinonim cu durerea, pielea iritata si senzatia neplacuta de uscaciune. De curand, si pe piata din Romania a ajuns o ceara de epilat supranumita "creme de la creme" adica 'crema cremelor". Preferata de Victoria Beckham, ceara Lycon este de fapt parte dintr-un sistem complex de ingrijire a pielii. Acesta presupune tratarea pielii inainte si dupa epilare, astfel incat procedura in sine este mai rapida, mai putin dureroasa si lasa pielea neiritata si hidratata. Lycon este din acest motiv singura ceara recomandata in caz de foliculita si preferata si de femeile insarcinate tocmai pentru ca senzatia de durere este mult mai scazuta. In plus, aceasta elimina si parul de 1 milimetru, astfel incat nu va trebui sa astepti prea mult intre sedintele de epilat eliminand astfel acele zile cand porti pantaloni doar pentru a masca parul de pe picioare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare