Frumusete & Ingrijire

#piele #afectiune #boala #sanatate #oja #ciuperca #micoza piciorului #micoza #unghii

10 pasi simpli pentru unghii perfecte

Nu te mai gandi la efecte de scurta durata pentru ca sunt doar “vise trecatoare”. Daca iti doresti sa ai unghii frumoase, ingrijirea acestora este o etapa importanta de care trebuie sa tii cont intotdeauna. Altfel, vei fi exasperata ca unghiile tale sunt casante, ingalbenite, moi si ca se rup foarte usor.

Iata 10 solutii simple si eficiente pentru a afisa zi de zi o manichiura impecabila:

Pasul 1. Foloseste creme hidratante.

Unghiile striate si casante sunt victimele procesului de uscare. Pentru a evita acest fenomen hidrateaza-ti mainile, insitand in zona unghiilor. Masajul efectuat in acea regiune, va activa circulatia sangvina, iar substantele nutritive din crema vor hrani patul unghial in profunzime.

Rezultatul va fi vizibil pentru ca unghiile vor rezista mai bine la agresiunile din viata cotidiana. Este de preferat sa-ti hidratezi unghiile seara, pentru ca in timpul zilei, mainile sunt extrem de solicitate. Foloseste o crema de maini puternic hidratanta.  

Pasul 2. Protejeaza-le de spalatul dur.

Spalatul vaselor, al rufelor de mana, gradinaritul, dusurile de mai multe ori pe zi in apa fierbinte sunt factori care duc la ruperea unghiilor. Asadar pentru a impiedica distrugerea lor, este indicat sa folosesti produse de ingrijire corporala blande, cu un pH neutru, iar in momentul in care speli vesela, hainele sau faci curat prin gospodarie cu solutii abrazive utilizeaza manusi de protectie.

Pasul 3. Albeste-ti unghiile.

Este un secret care se transmite din mama in fiica si este cunoscut in special de catre gospodine: lamaia, ca si apa oxigenata, albeste unghiile. Solutia este insa de scurta durata pentru ca nu trateaza decat la suprafata unghiei.

Inglabenirea unghiilor apare in special la fumatori, la persoanele care utilizeaza produse chimice fara manusi de protectie etc.

Pasul 4. Intareste unghiile moi.

Unghiile moi care se despica si devin casante sunt un cosmar: este imposibil sa le dai un contur frumos si sa le pastrezi intacte pentru mai mult timp. De aceea, trebuie sa eviti pila de unghii metalica si sa utilizezi o forfecuta. Taie unghiile drept si pileste-le bland in acelasi sens cu o pila din carton. In fiecare dimineata si in fiecare seara foloseste uleiuri si creme hidratante pentru a le proteja si pentru a preveni uscarea lor. O baie saptamana in ulei de masline, peste care sa adaugi o picatura de otet si una de acid boric, face minuni!

Pasul 4. Mananca echilibrat.

Pentru a avea unghii frumoase, este foarte important sa mananci sanatos. Pentru a creste in conditii excelente ai nevoie de diferite class ="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/oligo" title="oligo">oligo -elemente, minerale si vitamine. Fa-ti plinul de substante nutritive consumand alimente bogate in vitamina B (germeni de grau, galbenus de ou, drojdie de bere), in vitamina C (fructe proaspete in special citrice, ardei gras) si in proteine (carne).

Pasul 6.  Ia suplimente alimentare.

Este important sa eviti carentele vitaminice pentru ca unghiile tale sa arate impecabil. Suplimentele alimentare in fier, zinc, sulf si siliciu participa la fabricarea si protectia unghiei. Cura cuminerale trebuie urmata aproximativ 3 luni. Atentie insa, inainte de a urma o astfel de cura vitaminica este recomandat sa ceri sfatul unui medic.

Pasul 7. Adopta o manichiura potrivita pentru tipul tau de unghii.

Procesul efectuarii unei manichiuri este destul de viguros, fapt ce ar putea dauna sanatatii unghiilor. Curatatul unghiilor cu diversi produsi dizolvanti, pilirea, taiatul cuticulelor, toate aceste procedee este bine sa se faca extrem de bland, cum multa grija. In cazul pedichiurii trebuie sa se respecte aceleasi principii. Atentie insa la incaltaminte deoarece aceasta nu trebuie sa fie foarte stransa, pentru a evita incarnarea unghiilor.

Pasul 8. Utilizeaza oja cu moderatie.

Chiar daca iti plac nuantele puternice precum rosu, portocaliu, fucshia este bine sa nu abuzezi de ele. Unghiile trebuie lasate sa respire, din cand in cand, altfel risca sa se ingalbeneasca si sa se exfolieze. Intotdeauna, inainte de a aplica o oja, aplica o baza transparenta, de preferat un lac nutritiv. De asemenea, cand isi stergi unghiile foloseste un dizolvant fara acetona pentru a evita uscarea unghiilor.

Utilizarea unghiilor false trebuie sa ramana ocazionala, insa nu apela la acest procedeu daca unghiile tale sunt foarte deteriorate, iar medicul dermatolog iti spune acest lucru.

Pasul 9. Ai grija la micoza piciorului.

Pentru a preveni aparitia micozelor, este recomandat sa iti usuci intotdeauna bine mainile dupa spalare, pentru ca umiditatea favorizeaza dezvoltarea ciupercilor. Nu iti taia unghiile exgerat de mult, fie ca este vorba de cele de la maini sau de cele de la picioare, pentru a nu lasa microbii sa se instaleze si sa infecteze pielea sensibila.

Daca deja ciupercile s-au instalat si suferi de micoza , este necesar sa mergi la un medic dermatolog pentru a-ti prescrie un tratament local. De asemenea, evita sa mergi in picioarele goale, mai ales in locuri publice (piscina, cabine de dus din saloane de infrumusetare etc)

Pasul 10. Apeleaza la ajutorul fitoterapiei.

Plantele si produsele apicole se pot dovedi de un real ajutor in lupta pentru prevenirea fragilitatii unghiilor. Ginsengul, laptisorul de matca, urzica sau polenul sunt produse bogate in calciu si siliciu care ajuta la mentinerea sanatatii unghiilor.

Citeste mai mult despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare