Fitness

#dans #fitness #slabit #dieta de slabit #muzica

Zumba sau cum sa slabesti in pasi de dans

Daca iti doresti sa slabesti pe ritmuri de salsa, merengue, cumbia, reggaeton sau alte genuri muzicale antrenante, Zumba este programul perfect pentru tine. Cuvantul "Zumba" vine din Columbia si inseamna "repede" , ceea ce descrie cel mai bine acest antrenament de fitness.


Ceea ce atrage la acest antrenament este veselia, bunastarea si sentimentul de fericire pe care ti-l aduce in primul rand datorita muzicii foarte „colorate” dar si a miscarilor pline de viata.


Spre deosebire de fitness, aerobic sau alte antrenamente fizice, Zumba are acel lipici atat de necesar pentru a ne capta atentia si de a ne dori sa incepem sa facem sport, dar si pentru a mentine vie aceasta dorinta si pasiune pentru mai mult timp.  In afara de partea distractiva, Zumba cuprinde un amestec optim de dans, aerobic, exercitii cardio necesare pentru a avea o inima puternica si sanatoasa. Tocmai din acest motiv, din anul 1995 si pana in prezent s-au vandut peste doua milioane de DVD-uri cu antrenamentele de Zumba si s-au format mai bine de 2000 de instructori in intreaga lume.


Cum a aparut Zumba?


Zumba s-a „nascut” in SUA cand dansatorul Beto Perez, originar din Miami, a pus pe picioare acest minunat antrenament. Initial s-a inceput cu dansuri latino , iar pe parcurs au ajus sa imbine diverse stiluri muzicale, pentru a obtine miscari cat mai energice.


Practic, scopul Zumba este sa ofere participantilor o ora de eliberare, de distractie si, in acelasi timp, un antrenament care sa ii ajute sa scape de kilogramele in plus. Zumba are rolul de a arde grasimile si de a tonifia organismul, iar rezultatele se vad inca de la primele sedinte.


Pentru cine este antrenamentul Zumba?


Daca esti o persoana vesela, vioaie, caruia ii plac dansul si muzica ritmata si care vrea sa isi tonifieze organismul si sa isi mentina sanatatea, atunci te completezi perfect cu Zumba.  De asemenea, daca vrei sa urmezi un program de sport, insa te plictisesti extrem de repede de fitness, aerobic sau jogging, atunci Zumba te va face sa iti mentii interesul foarte mult timp.


Cum sa te imbraci pentru Zumba?


Echipamentul este foarte important la un antrenament de Zumba. Se recomanda hainele confortabile, care permit miscarile ample: un tricou/maieu de bumbac si o pereche de pantaloni de trening sau o pereche de colanti de bumbac constituie un echipament corect si complet. De asemenea, conteaza foarte mult incaltarile. Acestea trebuie sa fie tip aerobic (tenesi/adidasi), cu o talpa aderenta care sa impiedice alunecarile si sa previna accidentele.


Cate calorii se ard cu Zumba?


O ora de Zumba va arde intre 800 si 1000 de calorii, adica o cantitate considerabila mai ales cand esti la dieta si iti doresti sa slabesti. Cu cat iti dai silinta mai mult, cu atat vei arde mai multe calorii, asa ca nu ezita sa dansezi pana ramai fara putere.


Trebuie sa stii sa dansezi?


Zumba nu este un concurs de dans, ci este un antrenament de gimnastica ritmica bazat in mare parte pe miscari libere si foarte multa distractie. Niciun antrenor de Zumba nu se asteapta ca persoanele care vin la aceste cursuri sa fie dansatori profesionisti. Dimpotriva, rolul antrenorilor este sa ii invete pe participanti miscarile corecte din dansul respectiv.


Unde se poate practica Zumba


In mod normal, poti practica Zumba chiar la tine acasa, cu ajutorul DVD-urilor speciale pe care le poti achizitiona de pe internet.


Iata cateva cluburi din Romania unde se practica Zumba:

Zumba Sibiu

Cara Dans


Pescariu Sports



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare