Fitness

#fitness #abdomen #tonifiere muschi #tonifiere abdomen

Vrei un abdomen perfect inainte de vacanta? Iata cum il obtii

Mult asteptatul concediu de vara este doar la o aruncatura de bat distanta, dar tu nu te simti pregatita sa iti dezvalui trupul in costum de baie? Nicio problema: cateva saptamani de practica intensa vor rezolva neajunsul muschilor insuficent dezvoltati din zona abdomenului si nu numai!

De fapt, este suficient sa urmezi trei tipuri de exercitii fizice care, combinate cu cele cardio practicate in mod regulat (joggingul, mersul in ritm alert etc.), iti vor tonifia muschii abdominali in timp util pentru vacanta petrecuta la malul marii.

1. Abdomene cu ridicarea picioarelor

Clasicele abdomene sunt exercitii fizice cu care n-ai cum sa dai gres cand vrei sa iti tonifiezi musculatura din zona mediana a trupului in cel mai scurt timp. Ce ai spune daca ai practica un tip de abdomene mai eficient decat cel clasic?

Intinde-te pe spate, tinand degetele mainilor sub cap si picioarele perfect intinse si usor departate. Ridica-ti usor umerii, impreuna cu piciorul drept, care ramane perfect intins in aer. Secretul este sa ridici piciorul cat de mult poti si sa il mentii astfel pret de cateva secunde.

Inspira adanc si revino la pozitia initiala. Repeta apoi aceleasi miscari si pentru piciorul stang. Pentru cele mai bune rezultate, sunt necesare circa 12-15 repetari, dupa care poti trece la urmatorul exercitiu fizic.

2. Ridicari ale picioarelor

Un exercitiu excelent pentru tonifierea muschilor abdominali inferiori si topirea acelei burtici care te face sa eviti costumul de baie din doua piese este cel care implica doar ridicarea picioarelor.

Tot ce ai de facut este sa te intizi pe spate, sa tii picioarele lipite si mainile pe langa trup, cu palmele pe podea. Ridica apoi ambele picioare in acelasi timp, incercand sa te apropii de obtinerea unui unghi de 90 de grade. Coboara incet picioarele pana la o distanta de circa 2-3 cm de podea si mentine-le astfel 5 secunde.

Revino in pozitia initiala, dupa care repeta de 12-15 ori intreg exercitiul.

3. Abdomene cu greutati

Si acest exercitiu contribuie la tonifierea musculaturii abdominale, desi poate parea destinat altor grupe de muschi. Stai in picioare, tinand in maini cate o greutate de 1,5 - 2 kg. Departeaza usor picioarele, ridica mana dreapta deasupra capului si genunchiul drept pana la nivelul pieptului. Mentine pozitia 5 secunde, dupa care repeta pentru piciorul si mana stanga. Repeta exercitiul de 12-15 ori pentru fiecare parte a corpului.

Sursa foto: popsugar.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare