Fitness

#haltere #fitness #aerobic #cardio

Lucruri pe care o femeie trebuie sa le faca la fitness

Daca programul tau de antrenament fizic este format din exercitii usoare, aerobic sau cardio, expertii au o veste proasta pentru tine. Aceste antrenamente nu iti vor aduce rezultatele pe care le astepti. Pentru a mari performantele la sala de fitness, trebuie sa schimbi rutina exercitiilor banale. In acest fel vei arde mult mai repede grasimile, iti vei imbunatati tonusul muscular si vei avea un fizic de invidiat.

Iata mai jos cateva dintre lucrurile pe care femeile le evita la sala de sport , dar care pot aduce rezultate serioase:

1 Antrenament intensiv. Antrenamentele la bicicleta eliptica sau la banda de alergat deja fac parte din categoria de exercitii fizice confortabile, care nu mai au un impact atat de mare asupra fizicului tau. Expertii in aerobic si fitness sunt de parerere ca prima greseala pe care o fac femeile la sala de sport este sa evite antrenamentele intensive.

Acest tip de antrenament dureaza intre 10 si 20 de minute si alterneaza intre exercitiile scurte si intense si momente moderate de recuperare. Antrenamentul de intensitate mare reprezinta cea mai buna cale pentru imbunatatirea tonusului fizic si muscular. Cele 20 de minute de exercitii intense ajuta la arderea mai rapida a grasimilor si stimuleaza hormonii.

Pentru a-ti da seama ca te-ai antrenat destul de intensiv, trebuie sa fii atent la semnalele pe care ti le da corpul. Cei mai buni indicatori sunt transpiratia, bataile rapide ale inimii si febra musculara . Daca nu simti nimic din toate aceste lucruri, inseamna ca nu te-ai antrenat suficient.

2 Ridicare intensa de greutati. Pentru cele mai multe femei, o sesiune obisnuita de ridicare de greutati este echivalenta cu antrenamente usoare cu haltere . Daca vei folosi insa haltere mai grele, in sesiuni intense de cate 10 - 20 de minute vei arde grasimile mult mai rapid. Ridicarea de haltere mai grele ajuta si la intarirea muschilor si la marirea rezistentei. Pentru a atinge aceste performante, este indicat sa incepi treptat prin folosirea de haltere mai grele.

3 Exercitii pentru trunchi. Femeile tind sa acumuleze grasime in jurul taliei, pe solduri si coapse. Astfel, si exercitiile de la sala de fitness sau aerobic sunt destinate acestor parti ale corpului. Expertii spun insa ca neglijarea exercitiilor pentru trunchi este o mare greseala pe care o fac femeile in sala de sport.

Daca vei incepe sa te concentrezi asupra muschilor din partea de sus a corpului vei imbunatati conturul intregului corp. Incearca sa faci exercitiile mai grele, destinate trunchiului, in prima parte a antrenamentului, atunci cand esti fizic si psihic mult mai odihnita.

4 Antrenament cu haltere mari. In general, femeile evita sa introduca in antrenamentul de fitness si halterele. Specialistii in fitness spun insa ca exercitiile cu haltere sunt extrem de importante si ofera rezultate senzationale . Halterele sunt potrivite pentru tonifierea intregului corp. Ajuta la mentinerea echilibrului si la o postura frumoasa. Pentru inceput, antrenamentele trebuie realizate cu haltere usoare, de 4- 5 kilograme.

Aceste antrenamente intensive trebuie insa realizate si in functie de corpul fiecaruia. Persoanele care ard grasimile mai repede se pot axa mai mult pe sesiuni intense de exercitii. Cele care au un ritm mai scazut de ardere a grasimilor trebuie sa se concentreze mai mult pe ridicarea de greutati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului