Fitness

#exercitii #sport #exercitii fizice #ridicare greutati

Invata sa realizezi corect exercitiile de ridicare a greutatilor

Cand sunt realizate corect, antrenamentele cu greutati ajuta la eliminarea kilogramelor in plus, maresc rezistenta musculara si imbunatatesc densitatea osoasa. Nu trebuie sa fii profesionist ca sa te bucuri de beneficiile acestui tip de antrenament fizic! Descopera mai jos ce trebuie sa faci!


Verifica tehnica antrenamentelor cu greutati

Chiar daca mergi la sala si ii urmaresti pe ceilalti cum procedeaza, anumite tehnici nu sunt sigure. Tehnicile incorecte de ridicare a greutatilor pot duce la luxatii, fracturi si alte accidente dureroase care pot pune in pericol buna desfasurare a activitatilor de zi cu zi.

Este astfel foarte important ca, la inceput, sa urmezi sfaturile unui specialist, care sa lucreze cu tine cel putin in prima saptamana.


Ce trebuie sa faci in timpul antrenamentelor cu greutati

Ridica greutatile potrivite. Incepe antrenamentele cu greutati pe care sa le poti ridica cu usurinta, de 12 - 15 ori. Cel mai indicat este sa incepi cu gantere de 1 kg si, pe masura ce musculatura ta este mai tonifiata, sa maresti greutatea.

Foloseste gantere cu forma potrivita. Invata sa realizezi corect fiecare exercitiu si sa folosesti cele mai potrivite gantere pentru tine. Daca nu stii care sunt cele pe care ar fi indicat sa le folosesti, discuta cu un specialist.

Respira. Chiar daca esti tentat sa iti tii respiratia in timpul antrenamentelor cu greutati, este recomandat sa nu faci acest lucru, deoarece tensiunea arteriala creste alarmant. In schimb, fa exercitii de respiratie si vei observa ca si antrenamentele vor fi mai usor de realizat.

Lucreaza toate categoriile de muschi. In timpul antrenamentelor cu greutati, este recomandat sa lucrezi mai multe categorii de muschi, astfel incat tot organismul sa se bucure de beneficiile acestui tip de sport. Evita exercitiile pentru aceleasi grupe de muschi doua zile la rand, pentru a preveni accidentele.


Ce nu trebuie sa faci in timpul antrenamentelor cu greutati

Nu sari peste exercitiile de incalzire. Daca sari peste exercitiile de incalzire, muschii sunt mult mai predispusi la accidente. Astfel, inainte de ridicarea greutatilor, fa timp de 10 minute cateva exercitii de aerobic.

Nu te grabi. Ridica greutatile normal, fara a efectua miscari bruste. In acest fel vei proteja muschii, care vor functiona mai bine.

Nu exagera. Realizeaza mai multe seturi de exercitii si fa pauze scurte intre ele. Daca ai obosit sau simti durere, opreste exercitiile.


Sursa foto: wakeup-world.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare