Fitness

# tracker #sport #sanatate

Fitbit Charge 5, trackerul care redefineste rezistenta si puterea, disponibil in Romania

Fitbit Charge 5, cel mai avansat tracker Fitbit de monitorizare a sanatatii si activitatii fizice, este disponibil in Romania pentru precomanda, iar din 27 septembrie este disponibil la comanda. Fitbit Charge 5 este gandit pentru a va oferi o imagine completa asupra conditiei fizice, a nivelului de stres, a sanatatii inimii si calitatii somnului, precum si a bunastarii generale - totul intr-un dispozitiv mai subtire si mai elegant. Cu un ecran tactil color mai luminos si pana la sapte zile de autonomie a bateriei (ce variaza in functie de utilizare), Charge 5 ofera functiile de monitorizare de care aveti nevoie pentru a va concentra asupra a ceea ce este cu adevarat important.

Charge 5 vine cu sase luni de abonament la serviciul Fitbit Premium incluse , care va ofera acces la informatii detaliate, indrumari practice si o suita de peste 500 de antrenamente, alaturi de sfaturi utile despre nutritie si mindfulness, care va permit sa faceti ceea ce este mai bine pentru corpul dvs. in fiecare zi.

„Tehnologia face parte din rutina noastra zilnica si deschide perspective noi pentru a avea o viata mai constienta si informata din punct de vedere fizic si psihic. Avem privilegiul sa traim intr-o perioada in care putem accesa cu usurinta capabilitati tehnice avansate pentru a intelege mai in profunzime parametrii nostri biologici si cum ei ne influenteaza fiecare moment. Tehnologia dispozitivelor wearable ne ajuta sa identificam cu mai multa acuratete si intr-un format usor de inteles tipare despre propria noastra biologie. Iar acestea pot sta la baza unor decizii medicale complexe sau pot initia transformari fizice importante. Mai mult, analiza unor concepte precum somnul sau evolutia indicatorilor de stres, care pana acum erau abstracte pentru cei mai multi dintre noi, au devenit cu ajutorul dispozitivelor purtabile usor accesibile”, mentioneaza Paul Olteanu, master trainer & coach.

Faceti efort intr-un mod inteligent

Odata cu lansarea Fitbit Charge 5, va prezentam si noua experienta de pregatire zilnica Daily Readiness oferita in cadrul serviciului Fitbit Premium, alaturi de care puteti intelege daca fizic corpul dvs. este pregatit pentru un antrenament intens sau daca ar trebui sa acordati prioritate recuperarii. Functionalitatea va fi disponibila in curand pe Charge 5, precum si pe dispozitivele Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe si Inspire 2.

Cu Daily Readiness, veti primi in fiecare dimineata un scor bazat pe gradul fizic de epuizare, variatia ritmului cardiac (HRV) si somnul recent. Veti accesa, de asemenea, o analiza a factorilor cu impact asupra scorului dvs. si sugestii, de exemplu un obiectiv recomandat pentru numarul de Minute Active, impreuna cu antrenamente sau programe regasite in cadrul serviciul Premium care va vor ajuta sa luati cele mai bune decizii pentru corpul dvs. De asemenea, Charge 5 include si un sistem GPS incorporat, 20 de tipuri de antrenamente, recunoasterea automata a exercitiilor si o estimare a V02 max. In plus, cu Premium, puteti accesa peste 200 de antrenamente de la antrenori certificati si programe populare precum Daily Burn, barre3, obé si noile antrenamente super-energice de la LES MILLS.

Reduceti stresul si relaxati-va mintea

In 2020, 40% dintre adulti au inregistrat un nivel record de stres. Pentru a va ajuta sa gestionati mai bine stresul, Charge 5 este primul tracker Fitbit care include un senzor EDA, ce masoara raspunsul corpului la stres prin inregistrarea pana si a celor mai mici modificari ale glandelor sudoripare de pe degete. Am lansat indicatorul EDA in toamna trecuta odata cu smartwatch-ul Fitbit Sense si am constatat ca 70% dintre utilizatori si-au scazut ritmul cardiac in timpul unei sesiuni de scanare EDA de doua minute, demonstrand ca aceste instrumente pot ajuta la reducerea stresului.

Cu Charge 5 obtineti si Scorul de Management al Stresului afisat in aplicatia Fitbit, astfel incat sa puteti vedea in fiecare dimineata daca mental sunteti gata sa faceti fata mai multor provocari sau daca trebuie sa va odihniti si sa va incarcati bateriile. Cu serviciul Fitbit Premium, aveti acces la peste 300 de sesiuni de meditatie si mindfulness de la branduri si experti mondiali, precum “Metoda Ten Percent Happier” si “Mindful Method by Deepak Chopra” care va ajuta sa va gestionati stresul. Anuntam, de asemenea, un parteneriat alaturi de Calm, aplicatia nr. 1 specializata in somn, meditatie si relaxare, parteneriat prin intermediul caruia membrii Premium vor avea acces la continutul disponibil in aplicatie.

O vedere detaliata asupra sanatatii

Sanatatea inimii devine, de asemenea, o prioritate. Fibrilatia atriala (FibA) este cea mai frecventa afectiune a ritmului cardiac din lume si, de la lansarea aplicatiei ECG pe smartwatch-urile Fitbit Sense, utilizatorii au efectuat mai mult de patru milioane de evaluari. Aplicatia ECG va fi disponibila in curand si pe Charge 5, aducand un instrument critic la indemana mai multor persoane, la un pret accesibil. De asemenea, Charge 5 monitorizeaza ritmul cardiac 24/7 si ofera notificari atunci cand va aflati peste sau sub limitele normale inregistrate de regula pentru corpul dvs. Desi multi factori pot afecta ritmul cardiac, atunci cand acesta este ridicat sau scazut poate fi un semn al unei afectiuni cardiace ce necesita asistenta medicala specializata.

Alaturi de gestionarea sanatatii cardiace, Charge 5 ofera si o vedere holistica asupra altor metrici cheie ai sanatatii si starii generale de bine prin dashboard-ul Metrici de sanatate din aplicatia Fitbit. Acesta include informatii despre rata de respiratie, variatia temperaturii pielii si a nivelului de oxigen din sange (SpO2). Cu Premium, puteti urmari pe termen lung tendintele si limitele personale.

Si pentru ca somnul este esential pentru starea de bine, in aplicatia Fitbit sunt disponibile instrumentele de analiza a somnului ce sunt recunoscute pentru acuratetea lor precum Scorul de somn, stagiile de somn si alarmele inteligente SmartWake. Membrii Premium primesc, de asemenea, o analiza mai detaliata si indrumari personalizate pentru a imbunatati calitatea orelor de odihna.

Conceput pentru o utilizare intuitiva, performanta si confort

Impreuna cu analizele detaliate ale sanatatii si starii de bine, Charge 5 ofera si o interfata intuitiva si usor de utilizat. Prin glisarea cu un deget pe ecranul dispozitivului, puteti vizualiza statisticile, efectua plati contactless, primi si trimite notificari de la si catre smartphone-ul dvs. (raspunsurile rapide sunt disponibile numai cu Android) si puteti alege dintre 20 de fete de ceas colorate pentru a personaliza informatiile pe care doriti sa le vizualizati mai rapid.

Cu 10% mai subtire decat predecesorul sau, Charge 5 are un design aerodinamic, este optimizat pentru performanta si proiectat pentru o potrivire perfecta la incheietura mainii. Cu un nou afisaj color AMOLED, Charge 5 este primul nostru tracker cu optiune de afisare permanenta pentru un plus de confort atunci cand doriti sa consultati statisticile din timpul antrenamentului. Afisajul este, de asemenea, de doua ori mai luminos decat cel al modelului anterior, facilitand vizualizarea statisticilor in zilele cu soare puternic.

Charge 5 este disponibil la pretul recomandat de 899 lei, pret ce include si 6 luni de abonament gratuit pentru serviciul Fitbit Premium (pentru clienti noi sau care revin). Incepand de astazi, Charge 5 poate fi pre-comandat online pe Fitbit.com si la partenerii locali autorizati printre care se numara eMAG, Altex, Flanco, Media Galaxy, cu disponibilitate globala din 27 septembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare