Fitness

#fitness #abdomen #exercitii abdomen #exercitii pentru barbati

Exercitii pentru abdomen, potrivite pentru barbati

Exercitiile fizice au multe beneficii pentru sanatatea corpului, intarind oasele si ligamentele si imbunatatind circulatia sangvina. In plus, exercitiile fizice te ajuta sa te mentii in forma si sa ai un corp de invidiat. Iata cateva tipuri de exercitii pentru tonifierea abdomenului, potrivite pentru barbati. Pentru aceste exercitii nu este nevoie sa mergi la sala, insa este important sa lucrezi, in mod constant, pentru rezultate vizibile.


Bicicleta

Bicicleta este unul dintre cele mai bune exercitii pentru tonifiera abdomenului, intrucat lucreaza atat abdomenul inferior, cat si pe cel superior. Este un exercitiu destul de simplu, trebuie doar sa te intinzi pe spate si sa pedalezi in aer. Pentru rezultate vizibile, efectueaza doua seturi a cate 12 repetari la fiecare antrenament.


Abdomene clasice

Pentru acest tip de abdomene trebuie sa te intinzi pe spate cu genunchii indoiti si picioarele pe sol. Pune mainile in spatele capului si coatele spre exterior, dupa care ridica partea superioara a corpului. Revino usor la podea, insa fara sa o atingi. Este bine ca la fiecare antrenament sa faci cate trei seturi a cate 10-12 repetari.


Ridicarea genunchilor

Acest tip de exercitii lucreaza partea inferioara a abdomenului. Tine bratele pe langa corp cu palmele in jos. Indoaie genunchii si ridica picioarele pana la nivelul pieptului. Mentine cateva secunde aceasta pozitie inainte de a reveni la pozitia initiala. Nu lasa picioarele sa atinga podeaua, astfel abdomenul lucreaza in mod continuu. La fiecare antrenament, efectueaza trei seturi de 10-20 de repetari.


Rotatii ale trunchiului

Pentru acest exercitiu foloseste o minge medicinala sau o gantera. In pozitia sezut cu genunchii indoiti, incepe sa rotesti usor trunchiul dintr-o parte in alta. Nu efectua miscari bruste. Lucreaza cate trei seturi de 12 repetari, la fiecare antrenament.


Flotari

Pentru a mentine in forma atat abdomenul, cat si posteriorul, este nevoie de acest tip de exercitii. Intinde-te cu fata la podea. Stai in antebrate si foloseste muschii de baza pentru a ridica trunchiul. Ramai sus timp de cinci secunde, dupa care coboara usor corpul fara a atinge podeaua. La fiecare antrenament, fa cate trei seturi cu pauze de 20-30 de secunde intre ele. In cazul in care ai probleme cu spatele, este bine sa eviti acest tip de exercitii.


Abdomene pe minge

Acest exercitiu este putin mai greu de facut, in cazul in care esti incepator si nu ai conditie fizica. Intinde-te cu fata la podea si ridica picioarele pe o minge. Indoaie genunchii usor dupa care revino in pozitia initiala. Pastreaza pozitia corpului intacta.


Exercitii pentru abdomen si posterior

Pentru a tonifia abdomenul si posteriorul incearca acest tip de exercitiu. Intinde-te pe spate cu genunchii indoiti si mainile intinse pe langa corp. Contracteaza abdomenul si muschii fesieri in timp ce ridici soldurile de la pamant. In timpul acestui exercitiu nu trebuie sa arcuiesti spatele, asa ca impinge cu mainile de podea. Inspira si expira la fiecare ridicare si coborare. Poti face cate 12-15 repetari la fiecare antrenament.



Sursa foto: fitinforum.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului