Fitness

#cafea #sport #calorii #ardere calorii #beneficii cafea #antrenamente fitness

Delecteaza-te cu o cana de cafea inainte sa faci sport: iata de ce!

Cafeaua face parte din ritualul celor mai multi dintre noi, iar obiceiul pare sa aiba si beneficii neasteptate. Un studiu recent a aratat ca o cana de cafea savurata inaintea unei sesiuni de activitate fizica intensa te ajuta sa slabesti mai eficient!

Cercetatorii spanioli, care si-au publicat concluziile in International Journal of Sport, Nutrition and Exercise Metabolism, au constatat ca atletii care consumau cafeina inaintea efortului fizic ardeau cu pana la 15% mai multe calorii decat aceia care nu se delectau cu o bautura de acest tip.

Doza de cafeina care a declasat aceasta reactie a fost de 4,5 mg per kilogram corporal, ceea ce inseamna ca o femeie cu o greutate de 68 kg are nevoie de circa 300 mg de cafeina (regasite in aproximativ 330 ml de cafea la filtru) pentru a se bucura de acest beneficiu.

Cum insa acesta este departe de a fi singurul efect pozitiv al consumului de cafea, iata de ce o cana de cafea consumata inainte sa faci sport iti este de un real folos:

1. Cafeaua iti imbunatateste circulatia sangvina

O circulatie sangvina optima este ideala pentru ca organismul tau aiba parte de beneficii sporite in urma activitatii fizice, oxigenarea corespunzatoare a muschilor fiind de dorit pentru a-ti tonifia trupul in mod sanatos.

De aceea, nu ezita sa bei cafea inainte de a merge la sala sau de a face jogging in parc: un studiu japonez recent a dezvaluit ca aceasta bautura are efecte concrete asupra circulatiei sangvine pe care o amelioreaza considerabil de-a lungul a pana la 75 minute de la consum.

2. Cafeaua te scapa de dureri

Cafeaua contribuie si la prevenirea durerilor asociate activitatii fizice intense, care solicita musculatura, favorizand rupturile, intinderile etc. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Universitatea Illinois, care au descoperit ca un consum de cafeina, echivalent a circa 2 cani de cafea, cu o ora inainte de activitatea fizica, reduce simtitor suferinta dupa efort.

3. Cafeaua incetineste imbatranirea musculaturii

Pierderea de tesut muscular este inevitabila odata cu inaintarea in varsta, insa cafeaua poate contribui la incetinerea acestui proces. Beneficiile se vad si atunci cand te bucuri de aceasta bautura aromata dupa o sesiune de efort fizic sustinut, arata cercetatorii de la Universitatea Conventry. Astfel, consumul regulat de cafeina incetineste procesul de degradare al muschilor scheletici, dar si al diafragmei.

Sursa foto: strefasingla.pl

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului