Fitness

#sport #tinuta #exercitii #fitness

Cum sa iti corectezi tinuta prin sport

O femeie frumoasa , cu un machiaj impecabil si o coafura desavarsita  nu poate fi perfecta daca tinuta ei nu este una corecta. Spatele drept, pieptul adus in fata si capul sus pot schimba total imaginea unei femei, indiferent ca aceasta nu este cea mai frumoasa  sau ca nu are pe ea cele mai scumpe haine.


Daca te afli printre femeile care merg pe strada, fara sa tina cont de postura corpului,adesea cocosate, cu capul aplecat, este bine sa stii ca poti corecta acest lucru prin sport. Exista exercitii prin care iti poti imbunatati postura fizica.


Iata cateva metode simple prin care iti poti corecta tinuta:


Exercitii de incalzire


Nu uita ca inainte de orice exercitiu fizic, oricat de simplu ar fi acesta, trebuie sa faci o incalzire usoara. Cateva exercitii de stretching iti vor incalzi muschii si ii vor pregati pentru efortul care urmeaza. Mai mult decat atat, exercitiile de stretching te vor feri de entorse, luxatii si chiar intinderi musculare.



Flotari


10 – 20 de flotari pe zi iti vor tonifia musculatura spatele si te vor ajuta sa isi mentii pozitia corecta. Mai mult decat atat, flotarile iti vor contura bratele si muschii spatelui.


Exercitii pentru umeri


Impreuneaza mainile la spate si incearca sa le ridici cat poti de sus. Trage umerii la maxim in spate si mentine-ti astfel pozitia timp de 10 secunde. Repeta acest exercitiu  de cel putin 10 ori pe zi.


Exercitiul este unul foarte usor, poate fi facut aproximativ oriunde si oricand si iti va obisnui spatele sa isi mentina pozitia corecta.


Tractiuni la bara


Un set de 10 tractiuni, de cel putin doua ori pe zi, timp de o luna, iti va imbunatati considerabil pozitia spatelui si tinuta generala.


Ridicari pe saltea


Aseaza-te pe o saltea cu fata in jos ca si cum te-ai pregati pentru flotari, intinde mainile pe langa corp, fara sa le atingi insa de podea sau de trup si ridica trunchiul cat de mult poti.


Pentru un nivel mai dificil , pune mainile la ceafa si repeta exercitiul.


Abdomene


Aseaza-te pe saltea cu fata in sus, tine mainile la ceafa, ridica trunchiul si genunchii astfel incat sa se intalneasca la mijloc. Intarirea abdomenului este foarte importanta pentru mentinerea unei pozitii corecte.



Atentie! Incerca intotdeauna sa tii umerii drepti indiferent ca mergi pe strada sau stai in casa. Acest lucru iti va imbunatati in timp tinuta.


Sursa foto : exerciseforwomen.info
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare