Fitness

#clorii #ardere calorii #antrenamente #fitness

Cum sa arzi mai multe calorii in timpul antrenamentelor

Atunci cand te apuci de sport pentru a slabi ti-ai dori sa vezi rezultate dupa primele ore de antrenament. De cele mai multe ori insa socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele de la... sala. Iata cateva tehnici care te vor ajuta sa pierzi de mai multe calorii cu fiecare sesiune de antrenament.

12 minute intense de exercitiu

Orice sesiune de exercitii cardio, care te ajuta sa iti cresti rezistenta si sa scapi de kilogramele in plus, ar trebui sa contina 12 minute de exercitiu fara pauza, pentru a imbunatati capacitatea organismului de a arde grasimile. La fel de util este sa alternezi exercitiile care te solicita intens cu cele simple, sustin specialistii in fitness. De exemplu, dupa 5 minute de alergare intensa pe banda, alte 5 minute poti sari coarda. Nu uita nici de exercitiile de stretching, care lucreaza toti muschii corpului si care iti confera mai multa rezistenta la efort.

Asculta muzica in timp ce alergi

Transforma sesiunea de alergare usoara, pe banda sau in parc, intr-una de ardere intensa a caloriilor folosindu-te mai mult de brate. Mai exact, in timp ce alergi, tine coatele la 90 de grade si impinge bratele inainte, ca si cum ai inota. Aceasta miscare te ajuta sa arzi cu aproximativ 15% mai multe calorii decat atunci cand alergi usor, cu mainile pe langa corp.

De asemenea, cand iesi la alegat in parc, nu uita sa iti iei castile ca sa asculti muzica, lucru care te va ajuta sa arzi mai multe calorii, spune un studiu de la West London's Brunel University. "Muzica te face sa uiti de oboseala, te face sa te simti bine, astfel incat vei alerga mai mult. Iar acest lucru inseamna ca vei arde mai multe calorii", explica Costas Karageorghis, unul dintre autorii cercetarii.

Lucreaza cu gantere mai grele

Ca sa ai rezultate in cazul exercitiilor cu greutati este important nu atat numarul reprizelor, cat greutatea ganterelor. Astfel, daca incepi sesiunea de exercitii cu ridicari de gantere de 3 kilograme, fa zece repetari, dupa care treci la gantere de 4 kilograme si fa cinci repetari. S-a constat ca persoanele care folosesc gantere mai grele ard cu pana la 25% mai multe calorii decat cele care prefera exercitii cu gantere mai usoare. "Ganterele mai grele solicita mai mult muschii, care trebuie sa foloseasca mai multe calorii pentru recuperare", spune expertul american Anthony Caterisano, de la Furman University din SUA.

Sursa foto: snowballsunderwear.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului