Fitness

#sportul elibereaza endorfinele # beneficiile sportului #sala fitness sectorul 3 #sala fitness Bucuresti #sport

Cum iti recapeti stima de sine si iubirea fata de propria persoana

Nu trebuie sa fii nici psiholog si nici psihiatru pentru a-ti da seama cat de bine sta un om cu stima de sine. Iubirea de sine se vede cu ochiul liber. Aprecierea pentru propria persoana se reflecta in comportamentul tau, in gandirea ta, dar mai ales in modul in care te prezinti lumii. Un om care isi neglijeaza trupul si sufletul este o persoana care nu se iubeste si care are o stima de sine scazuta.

Esecurile si deceptiile ne stirbesc, putin cate putin, stima de sine. Dupa ani si ani in ne-am neglijat si ne-am lasat afectati in mod negativ de tot ceea ce ne inconjoara, ne pierdem cu totul. Devenim depresivi, tristi, apatici si lipsiti de orice putere. Asa arata Iadul unui om, insa infernul acesta nu este "daruit" de nimeni. Suntem responsabili in mod direct de vietile pe care le traim. Fie ca suntem fericiti sau suntem nefericiti, noi suntem raspunzatori.

Cand ne aflam in pragul depresiei, deposedati de tot si de toate, umiliti si cu o stima de sine precara, incepi sa crezi si sa gandesti cele mai rele lucruri despre tine si despre ceilalti oameni. iti spui adesea: "nu pot", "n-am cum", "nu merit", "nimeni nu ma iubeste", "n-am nicio sansa", "nu ma ajuta nimeni".

Nu poti pentru ca nu vrei. Nu ai cum pentru ca nu ai incercat. Nu meriti pentru ca nu te iubesti. Nu esti iubit de cine iti doresti pentru ca tu nu tii la tine, nu te apreciezi si nu stii sa oferi iubire fara asteptari. N-ai nicio sansa pentru ca nu ai profitat de nicio oportunitate care ti s-a ivit, pentru ca te lasi ghidat de frica. Nu te ajuta nimeni pentru ca nu ai invatat sa ceri si sa oferi ajutor. Suntem suma deciziilor noastre, iar puterea creste pe masura ce iti asumi propriile fapte si esti dispus sa mergi inainte, insa fiind un om bun, mai bun cu fiecare zi.

Cei care nu se iubesc si nu au o stima de sina sanatoasa se neglijeaza sau din contra, se aranjeaza excesiv. Greutatea este cea care scapa cel mai adesea de sub control. Mancatul sau nemancatul emotional este un obicei care iti reflecta nesiguranta si lipsa iubirii de sine. Fie ca nu mananci deloc sau mananci prea mult, asta inseamna ca te confrunti cu o mare tristete si cu un munte de nemultumiri vis-a-vis de propria persoana. Asa ajung oamenii supraponderali sau exagerat de slabi, nefacand nimic si neiubindu-se.

Iata cum iti recapeti stima de sine si iubirea fata de propria persoana:

  1. Alege sa gandesti pozitiv. Cu oricate probleme te-ai confrunta, oricate rele ti s-ar intampla si oricat de mult te vor dezamagi oamenii, forteaza-ti mintea sa vada partea buna a lucrurilor si nu uita, oamenii nu au putere asupra ta, tu le acorzi aceasta forta.

  2. Iesi in lume. Sa stai in casa, sa te inchizi in tine si sa-ti fie teama de spatiile deschise nu este deloc o solutie. Paraseste zona de confort, distreaza-te, danseaza si fa acele activitati care iti trezeste bucuria din suflet. invata sa vezi frumosul din jur si sa te bucuri de lucrurile simple.

  3. Fii o persoana altruista. Faptele bune, insa facute dezinteresat, ne determina sa ne iubim mai mult, ne asigura o stare de bine si chiar ne fac fericiti. Un om bun isi va gasi fericirea oferind celor din jur ceea ce au nevoie. si nu iti trebuie bani ca sa fii o persoana altruista, iti trebuie timp. Ofera timp, un zambet, o vorba buna, o imbratisare, o farfurie de mancare, un pahar cu apa sau un ajutor, cat de mic, celui care are mai mare nevoi si iti vei recapata o parte din stima de sine si iubirea fata de propria persoana.

  4. Simte-te un om frumos. Nu te mai neglija, ingrijeste-te, cumpara-ti hainele pe care ti le doresti, mergi la saloane de infrumusetare, mergi la sala, acorda-ti atentia pe care o meriti. Fa in asa fel incat, atunci cand te vei privi in oglinda, sa te simti un om frumos. Oamenii vor vedea frumusetea, linistea si lumina pe care o emani. O sala fitness Bucuresti te va ajuta oricand si in orice moment sa redevii omul frumos de care ai nevoie pentru a te stima si iubi la adevarata valoare.

  5. Fa sport. Starea ta de bine, sanatatea ta si fericirea ta se afla la 10 minute "distanta" de sport. Sportul ne mentine sanatosi, nu doar frumosi. Este un fapt dovedit stiintific faptul ca sportul ne face fericiti. Sportul elibereaza endorfinele din corp, adica acei hormoni care produc placere si calmeaza durerile fizice si psihice. Cand faci sport de fapt iti vindeci depresia pe cale naturala. Apeleaza la un antrenor pentru trup, minte si suflet intr-o sala fitness sectorul 3 si vei simti pe pielea ta beneficiile sportului.

Acestia sunt doar 5 pasi spre o viata mai buna si mai fericita, insa vointa este mama reusitei. Antreneaza-ti trupul si mintea sa aleaga ceea ce este mai bine pentru tine! Poti sa fii omul pe care il visezi. Nu te aseza in calea succesului tau.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare