Fitness

#miscare fizica #sala de sport

Ce greseli nu trebuie sa faci vara la sala de sport

Temperaturile ridicate din timpul verii nu ne motiveaza sa iesim afara si sa facem miscare. Nu lasa insa vremea sa stea in calea unui trup tonifiat.

Insa, inainte de a merge la sala de sport, trebuie sa stii anumite lucruri, pentru a te bucura pe deplin de acest moment.

In special in sezonul cald, foarte multi dintre noi facem multe greseli care ne afecteaza atat sanatatea, cat si decursul orei de sport.

Iata cele mai frecvente greseli pe care le faci inainte de a face sport:

Bei cafea fierbinte inainte de a alerga


In cantitati moderate, cafeaua te ajuta sa alergi mai repede si sa ai o rezistenta mai mare. Insa in sezonul cald este indicat sa renunti la acest obicei. Cofeina din cafea actioneaza ca un diuretic puternic, ceea ce mareste riscul de deshidratare.

Daca o consumi fierbinte, cafeaua iti afecteaza performantele la sala de sport sau la alergare. Numerosi specialisti sunt de parere ca inainte de a merge la sala de sport, corpul trebuie bine racorit. In acest fel vei rezista mult mai mult si vei avea rezultate bune.

Persoanele care consuma bauturi reci se simt mult mai putin obositi dupa o sesiune de alergare sau o ora la sala.
 

Porti haine prea largi


Nimanui nu ii plac hainele foarte stramte, care nu ne permit sa ne miscam cum trebuie la sala de sport. Insa nici hainele foarte largi nu sunt indicate, deoarece esti mult mai predispus la frecare si arsuri.

Pentru sala de sport, alege haine confortabile, pe masura ta, care sa iti permita sa te misti bine. De asemenea, ai grija si la materialele din care sunt realizate hainele. Alege materiale naturale, precum bumbacul.
 

Nu mananci dupa ce faci sport


In sezonul cald, pofta de mancare scade, insa dupa o ora intensa la sala de sport trebuie sa mananci ceva. Chiar daca vrei sa mananci mai putin, este foarte important ca in primele 30 de minute dupa ce faci sport sa consumi ceva care sa iti ofere energie.

Poti consuma si lichide care contin proteine sau iti poti prepara o supa rece, plina de vitamine.
 

Nu te hidratezi


La sala de sport este foarte important sa te hidratezi corespunzator. Prin transpiratie pierzi cantitati mari de apa si substante nutritive. Fara sa iti dai seama, te poti deshidrata rapid.

Astfel, ia cu tine o sticla cu apa, pe care sa o bei pe tot parcursul antrenamentului. Pe langa efectul de hidratare, apa te va ajuta sa te racoresti si sa continui ora de sport.
 

Dormi prea mult in weekend


Weekendurile de vara sunt placute, insa nu renunta la mersul la sala. Pentru ca temperaturile sunt ridicate in aceasta perioada a anului, incearca sa mergi la sala in prima parte a zilei. Daca alergi in aer liber, trebuie sa eviti intervalul orar 11 - 15.

De asemenea, in prima parte a zilei ai mai multa energie si mai mult timp pentru sport si miscare. Partea a doua a zilei o poti dedica activitatilor de relaxare.
 

Mergi cu bicicleta fara casca de protectie


Poate fi tentant sa renunti la casca de protectie atunci cand afara este foarte cald, insa acest lucru nu te va ajuta sa te racoresti mai bine. In plus, esti mai expus riscului de accidente si insolatii, cauzate de expunerea prelungita la razele solare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului