Fitness

#exercitii fizice #miscare fizica #efort fizic

Ce exercitii fizice trebuie sa eviti

Toata lumea isi doreste sa fie in forma si sa aiba un trup tonifiat, insa unele persoane exagereaza cu antrenamentele la sala de sport. Epuizarea la sala de sport face mai mult rau decat bine, in lupta cu kilogramele in plus.

Specialistii in fitness recomanda multa atentie persoanelor care in incercarea de a slabi cat mai repede, pe langa dieta, petrec multe ore la sala de sport. Aceste persoane trebuie sa aiba mare grija la exercitiile fizice pe care le efectueaza, deoarece pot cauza probleme serioase de sanatate.

Iata la ce exercitii fizice trebuie sa fii atent:

Sarituri cu greutati si gantere

La clasele de fitness sau aerobic, adesea vei efectua exercitii cu greutati sau gantere. Genoflexiunile, sariturile si alte miscari presupun si tinerea unor gantere si prinderea unor greutati usoare de glezne. Chiar daca sariturile sunt benefice pentru arderea rapida a caloriilor, sariturile cu greutati pot cauza ruperea muschilor sau a ligamentelor.

Daca nu esti inca la grupa de avansati, este indicat sa eviti aceste exercitii sau sa le efectuezi fara greutati.

Antrenamente pe stomacul gol

Daca te gandesti ca antrenamentele de dimineata, pe stomacul gol te vor ajuta sa arzi mai rapid caloriile pe care le-ai consumat cu o seara inainte, atunci te inseli. Dimineata, cand te trezesti, nivelul de glicogen din organism este extrem de scazut si arzi rapid caloriile, insa organismul va consuma caloriile din tesutul muscular.

Este astfel indicat ca inainte sa mergi la sala de sport sa iei micul dejun. Alege alimente sanatoase si satioase, care sa iti ofere energie.

Exercitii de intindere inainte de antrenamentul propriu-zis

Exercitiile de intindere a muschilor sunt ideale pentru tonifierea organismului, insa trebuie efectuate in timpul antrenamentelor sau intr-un antrenament separat. Inainte de aceste exercitii trebuie realizate si exercitii de incalzire, care pregatesc corpul pentru efort.

Astfel, inainte de exercitiile de intindere poti merge sau alerga pe banda timp de 10 - 15 minute sau poti efectua cateva exercitii de rezistenta. Fara incalzire, exercitiile de intindere pot duce la ruperea ligamentelor si dureri musculare.

Alergatul la maraton

Alergatul la maraton este contraindicat de specialisti, daca vrei sa slabesti. Maratonul te ajuta sa arzi mai rapid caloriile insa cauzeaza si pierderea masei musculare. Daca nu poti renunta la acest sport, incearca sa nu alergi mai mult de 60 de minute, timp in care faci pauze de alimentare cu apa.

Ai grija ca inainte de alergare sa consumi alimente energizante si sa iti incalzesti organismul cu cateva exercitii.

Important de stiut: Cunoaste-ti limitele!

Este in regula sa iti depasesti limitele si sa incerci sa iti stimulezi organismul la sala de sport, in special atunci cand iti doresti sa elimini kilogramele nedorite. Insa nu trebuie sa exagerezi deoarece exista riscul sa te accidentezi.

Organismul oboseste rapid atunci cand este fortat si nu vei mai putea realiza bine exercitiile. Este astfel indicat sa faci cat mai bine exercitiile indicate de instructor, fara insa a depasi limitele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare