Fitness

# slabesti rapid #fitness #calorii

Cel mai simplu antrenament! Cate calorii pierzi facand treaba prin casa

Nu trebuie sa te mai plangi ca nu ai timp pentru mers la sala de fitness. Afla ca simplele activitati de gospodarit precum spalatul vaselor sau aspiratul covoarelor te ajuta sa arzi o multime de calorii. Iata care sunt treburile casnice care te ajuta sa slabesti:

Pliat haine: 72 de calorii

Poate ca nici prin cap nu ti-ar fi trecut ca o asemenea activitate banala e consumatoare de energie. Ce-i drept, nu multa, dar daca pliezi rufele luate de pe uscator timp de 30 de minute reusesti sa arzi 72 de calorii.

Calcat: 77 de calorii

Ei, bine, si daca te apuci sa le si calci, mai arzi inca 77 de calorii, astfel ca intr-o ora ai reusit sa arzi echivalentul a 100 de grame de piept de pui consumat.

Preparat cina: 74 de calorii

O jumatate de ora de gatit te mai usureaza de 74 de calorii, parca pregatindu-te pentru masa care urmeaza.

Maturat: 28 de calorii

Si pentru ca o gospodina buna face si ordine in urma ei, iata ca un banal maturat prin casa timp de 10 minute salveaza 28 de calorii.

Dormit: 360 de calorii

Pana si dormitul te ajuta la slabit. In timpul unui somn de opt ore organismul consuma energie. Nu mai putin de 360 de calorii sunt arse in tot acest timp, adica echivalentul unei portii de 50 de grame de ciocolata.

Leganatul copilului: 100 de calorii

Daca ai un copil mic, este suficient sa il legeni in brate timp de jumatate de ora ca sa adoarma si ai mai scapat de 100 de calorii.

Aranjarea mobilierului: 233 de calorii

Daca te numeri printre cele energice, care sunt in stare sa mute chiar si mobila din casa, atunci esti o fericita. 30 de minute de activitate intensa precum aceasta consuma nu mai putin de 233 de calorii.

Cantat: 100 de calorii

Nu face treaba prin casa fara sa canti in acelasi timp. In afara de faptul ca te binedispune, o astfel de activitate practicata timp de o ora te mai scapa de 100 de calorii.

Cumparaturi: 44 de calorii

Si carei femei nu ii place sa faca cumparaturi? Se spune ca trebuie sa imbini utilul cu placutul, asadar iata ca 30 de minute de shopping sunt in stare sa arda 44 de calorii. Nu e mult, cam echivalentul unei jumatati de mar, dar mai bine putin decat deloc.

Foto: gleamitup.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului