Fitness

#abdomen plat #muschi abdominali #fitness #exercitii

Abdomen cu patratele? 3 exercitii simple care iti fac un corp de invidiat

Abdomenul plat, eventual cu sase pachetele de muschi, reprezinta visul oricarei persoane, indiferent ca e vorba despre femei sau despre barbati. Nu e tocmai usor de realizat, dar gandindu-te la felul in care ai sa arati la vara, la mare, atunci parca merita sa te apuci de lucrat la el inca de pe acum.

In primul si in primul rand trebuie sa obtii un abdomen plat, apoi sa iti construiesti muschii abdominali. Acesti muschi se formeaza pe trei straturi, iar exercitiile pe care le faci trebuie sa le vizeze pe fiecare in parte. Vestea buna este ca ai nevoie de doar o luna pentru a ajunge la forma mult visata, cu conditia sa urmezi cu sfintenie aceste exericitii:

Exercitiul 1

Intinde-te pe spate si ridica genunchii sprijinindu-ti picioarele de podea. Cu mainile la ceafa ridica-te la unghi de 30 de grade, incordandu-ti abdomenul. Tine mainile intinse. Ramai in aceasta pozitie timp de 10 secunde. Revino apoi in pozitia de repaos si stai asa alte 10 secunde. Repeta exercitiul de 20 de ori. Respira normal.

Exercitiul 2

Intinde-te pe spate, cu picioarele lipite. Ridica in acelasi timp si trunchiul si picioarele fiecare la unghi de 30 de grade fata de sol, astfel incat corpul sa formeze un „V”. Ramai in aceasta pozitie timp de 5 secunde, apoi intoarce-te la pozitia initiala. Repeta miscarea de 20 de ori.

Exercitiul 3

Tot din aceeasi pozitie, culcat pe spate, desprinde umerii de la podea si ridica in acelasi timp picioarele apropiindu-le de piept. Ideal ar fi sa iti mentii mainile in dreptul cefei. Misca picioarele ca si cum ai pedala pe o bicicleta. Fa cat de mult poti acest exercitiu.

Repeta zilnic aceste exercitii timp de patru saptamani. Nu trebuie sa exagerezi, insa, pentru ca si muschii abdominali obosesc.

Evita in tot acest timp preparatele obtinute din faina alba si cele care contin carbohidrati. In schimb, introdu in alimentatie iaurt, oua si fructe de padure. Alimentele bogate in proteine nu trebuie sa iti lipseasca de la nicio masa, intrucat ele sunt cele care sustin formarea muschilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare