Fitness

#colesterol #sport #volei #baschet #inot #bicicleta #hipertensiune arteriala #mers pe bicicleta

6 moduri sa iti reglezi tensiunea arteriala prin sport

Mentinerea unei greutati corporale normale te ajuta sa tii sub control tensiunea arteriala, nivelul trigliceridelor si creste nivelul de colesterol bun din sange. Stilul de viata sanatos este principalul factor care contribuie la mentinerea starii de sanatate, iar sportul este unul dintre modurile prin care iti tii tensiunea sub control.

O persoana care cantareste aproximativ 70 de kilograme poate arde aproximativ 150 de calorii efectuand cateva exercitii simple. Astfel va reusi sa isi regleze tensiunea arteriala, prin intermediul sportului. Iata cateva exercitii fizice care sa te ajute sa scapi de problemele cu tensiunea.

1 Mersul pe jos

O plimbare de 1 kilometru in fiecare zi poate inlocui cu succes medicamentele pentru reglarea tensiunii arteriale. Acest lucru este posibil, intrucat mersul pe jos pune sangele in miscare, si regland tensiunea arteriala poti evita dezvoltarea anumitor boli cardiace precum aritmia, ateroscleroza sau cardiomiopatia ischemica.

Pentru ca acest exercitiu sa isi faca efectul si sa actioneze corespunzator asupra sanatatii tale, este recomandat ca pasul sa fie vioi si sa respiri corect. Cercetatorii finlandezi au aratat ca mersul pe jos in mod regulat scade cu doua treimi riscul de hipertensiune arteriala si previne blocarea arterelor.

2 Inotul

Turele de inot la bazin, timp de 20 de minute, ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Inotul dezvolta aproape toate functiile organismului si are o influenta sporita asupra sistemului respirator. In plus, miscarile executate in timpul inotului ajuta dezvoltarea musculaturii inimii, astfel activitatea inimii si circulatia sangelui sunt influentate pozitiv. Compozitia morfologica si chimica a sangelui se modifica in timpul inotului.

3 Mersul pe bicicleta

Aceasta activitate relaxanta nu doar te calmeaza, dar contribuie si la reglarea tensiunii arteriale. In timpul acestui exercitiu, nivelul colesterolului rau din sange scade, iar tensiunea arteriala este mentinuta la parametri normali. O plimbare cu bicicleta in fiecare zi timp de 30 de minute iti imbunatateste vizibil starea de sanatate, intrucat este un exercitiu aerobic benefic inimii, vaselor de sange si plamanilor.

4 Urcatul scarilor

Un alt exercitiu care iti ofera portia zilnica de sanatate este urcatul scarilor. Datorita acestui exercitiu, greutatea corporala scade cu pana la 2%, tensiunea arteriala este cu aproximativ 2.3% mai mica, iar nivelul colesterolului din sange scade cu aproape 4%. Potrivit cercetatorilor de la Harvard University, persoanele care urca scarile cel putin 15 minute in fiecare zi au un risc de deces cauzat de boli cardiovasculare cu 32% mai mic.

5 Baschetul si voleiul

Cele doua sporturi recreative ajuta la scaderea tensiunii, intrucat micsoreaza nivelul stresului, glicemiei si colesterolului. Cate o ora de joc in fiecare zi ajuta la detoxifierea organismului si eliminarea stresului acumulat pe parcursul zilei, reusind astfel sa regleze tensiunea arteriala.

6 Dansul

Muzica iti ridica moralul cand esti trist si te indeamna la dans. Jumatate de ora de dans in fiecare zi te ajuta sa iti tonifici organismul si sa il mentii sanatos. Astfel, dansul iti ofera energie si te ajuta sa lupti cu fluctuatiile tensiunii arteriale cauzate de stres. Pe langa faptul ca tine sub control aceasta problema, ajuta si la reducerea nivelului de colesterol "rau" din sange.

Sursa foto: blogs.independent.co.uk/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare