Fitness

# greseli sport #fitness #greseli #aparate fitness #sala de fitness

6 greseli pe care le faci cand mergi la sala!

Mersul la sala ne ajuta sa fim mai activi din punct de vedere fizic si sa ne mentinem in forma, devenind un trend in ultimii ani. Cu toate acestea, exista anumite greseli pe care multe persoane le fac, fie inainte, fie in timpul antrenamentelor. Acestea pot viza probleme de igiena sau de sanatate, fiind indicat asadar sa fie evitate.

Iata care sunt sase greseli comune pe care le faci atunci cand mergi la sala si pe care poate nici nu le constientizezi.

1. Sari peste incalzirea si racirea corpului

Fiecare antrenament facut la sala trebuie sa fie inceput si finalizat prin cateva exercitii pentru a incalzi si raci corpul, astfel incat sa nu ai diverse dureri. Astfel de exercitii trebuie facute indiferent de durata antrenamentului, fie acesta unul de 10 sau de 60 de minute.

Incalzirea pregateste muschii pentru exercitiile care vor urma si ar trebui sa dureze intre cinci si zece minute. De asemenea, si racirea corpului trebuie sa aiba o durata asemanatoare si presupune diverse intinderi ale partilor corpului.

2. Faci intotdeauna aceleasi exercitii

Atunci cand mergi la sala este indicat sa incerci cat mai multe tipuri de exercitii, in sedinte diferite, dar si sa ridici nivelul de greutate de la o sedinta la alta. Spre exemplu, daca in prima sedinta alergi pe banda la o anumita viteza, incearca sa maresti ulterior viteza cate putin.

In acest fel iti vei pune treptat muschii sa lucreze si nici nu te vei plictisi.

3. Lucrezi prea mult sau prea putin

Sau lucrezi prea greu sau prea usor. Uneori pare a fi dificil sa iti gasesti echilibrul perfect intre numarul de exercitii pe care sa le faci si greutatea sau intensitatea pe care sa o urmezi.

Exista pe de o parte unele persoane care iau greutati mult prea usoare sau isi seteaza aparatele la o intensitate mult prea mica. Iar rezultatele pe care ei le asteapta vor intarzia sa apara, instalandu-se astfel dezamagirea. Pe de alta parte, exista alte persoane care fac exercitiile la un nivel mult prea greu. Acestia nu fac decat sa se suprasolicite si in acest mod vor suferi diverse dureri.

4. Nu iti setezi obiective

Atunci cand te hotarasti sa mergi la sala trebuie sa ai in vedere si setarea unor obiective pe care vrei sa le atingi, pentru a fi motivat. Obiectivele tale trebuie sa fie specifice, masurabile in timp, relevante si sa aiba o durata in care sa le indeplinesti.

Atentie insa sa nu iti stabilesti obiective nerealiste care nu vor face decat sa te descurajeze pe parcurs.

5. Nu te hidratezi suficient

In timpul antrenamentelor la sala pierzi apa din organism prin transpiratie si devine astfel esential sa te hidratezi in mod corespunzator. In caz contrar te vei confrunta cu deshidratarea care poate duce la obosirea muschilor, crampe la picioare, oboseala si ameteli.

6. Nu stergi aparatele

Un lucru care are legatura cu igiena si pe care multe persoane il uita este stergerea aparatelor sau a elementelor inainte si dupa ce le folosesc. Nu numai ca vei avea grija de propria igiena, dar acest lucru reprezinta si o dovada de respect pentru urmatoarea persoana care le va folosi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare