Fitness

#sport #miscare fizica #febra musculara

6 greseli majore cand faci sport

Sa faci sport este ca si cum ai conduce o masina. Il poti practica fie intr-un mod eficient, fie dimpotriva intr-unul gresit. In momentul in care faci sport corect nu ai absolut nicio problema, ci beneficiezi de multiple avantaje pentru organism, insa atunci cand nu tii cont de anumite reguli esentiale, risti sa te ranesti.

Majoritatea oamenilor nu acorda atentie felului in care practica sport, acesta fiind motivul pentru care cei mai multi se ranesc frecvent sau sufera diverse neplaceri, aparent insignifiante: oboseala, febra musculara , entorse usoare etc.

Este esential sa fii cu mare bagare de seama cand faci sport pentru ca se pot produce mici accidente, care in timp se pot acutiza. Potrivit psihoterapeutilor, artrita de care sufera in general persoanele de varsta a treia poate aparea in urma ranirilor sau a unor afectiuni care s-au produs in tinerete.

Iata o parte dintre cele mai frecvente greseli si modul in care le poti preveni:

1 Incepi sa faci sport prea repede dupa ce te-ai accidentat

Foarte multe persoane, dupa ce s-au ranit, isi suspenda activitatile sportive pentru o anumita perioada si cand revin pe terenul de sport sau in sala de fitness incep exercitiile cu aceeasi intensitate ca inainte. Problema este ca o rana care pare cicatrizata nu este refacuta la nivel tisular in totalitate decat dupa o lunga perioada de timp. Astfel, este indicat sa incepi exercitiul intr-un mod usor, menajand cat se poate de mult zona afectata.

2 Nu te incalzesti corect

Inainte de a incepe miscarea fizica, incalzirea musculaturii este foarte importanta. Exercitiile usoare de incalzire permit cresterea temperaturii centrale a corpului si pregatirea muschilor pentru o sarcina mai grea.
Se recomanda efectuarea exercitiilor de intindere timp de 15-20 de minute si intotdeauna intr-un mod ascendent, de la cele simple la cele mai complicate. Incepe incet si efectueaza miscari care sa-ti pregateasca pentru efort toti muschii.

3 Ignori o durere persistenta

Cui nu i s-a intamplat sa simta o durere la glezna si sa continue antrenamentul, gandindu-se ca este doar o durere suportabila? Durerea care apare in timpul efectuarii unui exercitiu indica diverse tulburari care apar in organism. In momentul in care simti orice fel de durere este recomandat sa suspenzi exercitiul si sa faci cateva miscari usoare de incalzire pentru a calma muschiul afectat. Daca durerea persista, incheie sedinta de sport si incearca sa ameliorezi senzatia de durere aplicand gheata, timp de mai multe zile.

4 Faci exercitii de intindere mult prea ample

Exercitiile de intindere se fac in general la sfarsitul unei sedinte de sport. Scopul lor este acela de a destinde complet muschii care au fost puternic solicitati. Ai grija insa nu nu fortezi foarte tare ligamentele deoarece poti avea parte de surprize neplacute!

5 Folosesti un echipament de sport neadecvat

Foarte multe persoane isi cumpara echipamentul de sport dupa criterii care tin mai putin de eficientizarea exercitiilor. Ceea ce nu stiu multi este faptul ca accesoriile sportive (imbracaminte, incaltaminte, obiecte de lucru) sunt foarte importante pentru a putea realiza exercitiile in conditii optime.
Indiferent care ar fi sportul pe care il practici, ai grija sa folosesti intotdeauna echipamente si accesorii in stare buna de functionare, confortabile si adaptate tipului de exercitii pe care le practici, pentru a evita eventualele raniri.

6 Nu te hidratezi corespunzator

Nu astepta sa-ti fie sete atunci cand faci sport. Este recomandat sa bei apa frecvent pe toata durata efectuarii exercitiilor fizice. Celulele corpului se hranesc cu apa, in special muschii, deci pentru a putea rezista mai mult timp este indicat sa consumi cat mai multe lichide. Deshidratarea corpului poate favoriza aparitia crampelor musculare.

Sursa foto : runners-world.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare