Fitness

#maraton #antrenament sala #coechipier #fitness online

5 moduri prin care te motivezi sa mergi la sala

Vrei sa incepi sa te antrenezi la o sala de fitness, insa stii cu siguranta ca acest lucru va fi o corvoada pentru tine si ca nu vei reusi sa te tii de programul strict ce il impune o astfel de activitate? Nu trebuie sa renunti la acest gand, deoarece exista numeroase solutii care te pot ajuta sa te mentii in forma si, in plus, te ajuta sa iti organizezi programul in asa fel incat sa nu ajungi obosit la sala si sa iti faca placere sa mergi, sa te relaxeze.

1 Inscrie-te la maratoane

Exista numeroase evenimente sportive, precum maratoanele, care iti pot da un imbold pentru a-ti incepe placut o activitate sportiva. Aceste maratoane se organizeaza in foarte multe tari, de aceea pot fi si o buna ocazie pentru a te relaxa si a calatori. De asemenea, odata ce ai platit transportul si cazarea, cu greu vei mai putea da inapoi, deoarece ai putea pierde, pe langa placuta relaxare ce ti-o poate oferi o astfel de activitate sportiva, si o suma destul de mare de bani.

2 Alege-ti un coechipier

Pentru a reusi sa te tii de un program strict la sala, ai nevoie neaparat si de un coechipier care sa te mentina activ. Pentru asta este bine sa alegi un vecin enervant, care incearca sa te sicaneze mereu si provoaca-l la un pariu: cine renunta primul la antrenamente va trebuie fie sa plateasca o suma destul de mare de bani, fie sa faca unul dintre lucrurile pe care le detesta cel mai mult. Cu siguranta, egoul nu te va lasa sa pierzi pariul, care, implicit, aduce si ideea de concurenta, care te va impulsiona mult mai mult.

3 Fa-ti analizele

Un alt factor care te-ar putea ajuta sa te tii de antrenamentele la sala ar fi un simplu control medical. Cu siguranta, nivelul colesterolului ridicat, care ar putea sa conduca in timp la atac de cord sau alte afectiuni ale inimii te-ar monta si te-ar face mult mai constient de riscurile pe care le poate avea o viata sedentara.

4 Inlocuieste constant partenerul

Pentru inceput este bine sa ai un partener constant de antrenament, insa cu timpul trebuie sa iti schimbi coechipierul, deoarece poate interveni rutina si dorinta de socializare se poate amplifica. Astfel vei ajunge sa vorbesti mult si sa faci putin.

5 Alatura-te unei comunitati de fitness online

Exista numeroase comunitati de fitness care te pot motiva. Pe aceste forumuri poti citi si posta tu insuti progresele pe care le faci, ce dieta tii sau poti afla multe alte secrete care te pot ajuta in acest scop.

Sursa foto: madamenoire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului