Fitness

#stare de bine #pozitii yoga #yoga

4 pozitii de yoga pe care sa le practici zilnic pentru o stare de bine

Yoga este benefica din atat de multe puncte de vedere – nu numai ca te ajuta din punct de vedere spiritual pentru a scapa de stres si a te destinde, dar presupune si o tonifiere a muschilor abdominali si a celor din jurul zonei pelviene pentru o mai buna sustinere a organelor.

Alege sa te bucuri constant de mai multa energie si de diminuarea diferitelor dureri. Iata patru pozitii de yoga pe care le poti practica zilnic pentru o stare generala de bine.

1. Pozitia podului

Pozitia podului este utila pentru diminuarea unor simptome diverse precum dureri de spate sau astm.

Intinde-te pe spate cu picioarele la nivelul soldurilor si orientate in fata si cu bratele intinse pe lateral, cu palmele in jos. Indoaie genunchii. Inspira si apoi expira pe masura ce iti ridici bazinul, apasand in picioare. Tine coapsele si picioarele paralele. Pentru a realiza corect aceasta pozitie, tine cont de urmatoarele sfaturi importante:

  • Pieptul trebuie ridicat spre barbie si nu barbia dupa spre piept;
  • Tine picioarele la o distanta egala cu latimea umerilor tai;
  • Repeta aceasta pozitie de 3-5 ori.

2. Pozitia pisica/vaca

O pozitie de asemenea utila pentru durerile de spate, aceasta este ideala in momentele in care iti simti spatele incordat.

Asaza-te cu greutatea pe genunchi si pe maini, avand palmele pozitionate in jos. Tine genunchii la nivelul soldurilor si mainile la nivelul umerilor. Inspira, ridica pieptul si capul si asaza-te astfel incat spatele tau sa para ca se scufunda asemenea unui hamac. Pe masura ce expiri, rotunjeste-ti spatele ca o pisica, ridicandu-ti abdomenul.

Repeta aceasta pozitie de 8-10 ori.

3. Pozitia zeitei

Pozitia zeitei este ideala pentru a tonifia zona inferioara a corpului si pentru a te elibera de stres. In plus, realizarea acestei pozitii devine tot mai solicitanta dupa fiecare secunda care se scurge, astfel incat reprezinta un bun prilej si pentru a iti descoperi puterea interioara.

Departeaza picioarele astfel incat sa fie putin mai largi decat latimea soldului si orienteaza usor talpile spre exterior. Indoaie genunchii, deschide-i spre exterior, asigurandu-te ca acestia trec putin peste glezne si coboara cat poti de mult bazinul inspre saltea. Inspira si ramai astfel timp de 5-8 secunde, concentrandu-te asupra ridicarii muschilor pelvieni in momentul in care expiri.

Intoarce-te apoi la o pozitie in picioare si repeta ghemuirea de 2-3 ori.

4. Pozitia muntelui

Pozitia muntelui nu este un exercitiu deloc complicat. Aceasta te ajuta sa iti exersezi respiratia si iti ofera o stare de relaxare.

Asaza-te cu picioarele apropiate sau doar putin departate si distribuie-ti greutatea corpului in mod uniform – acest lucru inseamna ca trebuie sa te sprijini pe picioare, apasand in pamant cele patru colturi ale fiecarui picior. Este important sa eviti sa iti lasi greutatea pe un singur picior. Respira in mod profund.

Strange coapsele astfel incat sa simti ridicarea partii din fata, din spate si a celei interioare a coapselor. Imagineaza-ti pe masura ce inspiri ca iti ridici capul catre cer si, totodata, adu-ti mainile usor deasupra capului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare