Fitness

#cardio #fitness #bicicleta #bicicleta eliptica #bicicleta magnetica #banda de alergat

3 aparate de fitness pe care le poti folosi acasa

Te incanta ideea de a avea la tine acasa o mica sala de fitness? Entuziasmul tau este explicabil: poti face miscare oricand iti doresti si nu trebuie sa pierzi timp in trafic. Care sunt insa aparatele esentiale de fitness pe care ar trebui sa le ai acasa? Afla mai jos care sunt cateva dintre aparatele pe care le poti folosi in intimitatea locuintei tale!

Pe piata exista o mare varietate de aparate de fitness pe care le poti instala si acasa. Specialistii in fitness atrag insa atentia asupra deciziilor pe care trebuie sa le iei. Astfel, este foarte important sa stii foarte bine ce iti doresti si ce ai nevoie, deoarece exista riscul sa iti achizitionezi aparate de fitness care nu iti folosesc sau care sunt prea greu de utilizat.

De asemenea, trebuie sa fii atent sa nu cumperi acelasi tip de echipament, cardio sau de intarire a musculaturii, care iti va limita antrenamentele. Alegerea mai multor tipuri de echipamente fitness te va ajuta sa ai parte de antrenamente sanatoase, care sa iti lucreze mai multe categorii de muschi.


Top 3 aparate de fitness pentru acasa

1Aparate cardio. Acest tip de aparate te ajuta sa realizezi miscari delicate si continue si accelereaza ritmul cardiac. Sunt extrem de benefice pentru sanatatea cardiaca, tonifica musculatura si stimuleaza eliminarea kilogramelor in plus.

Banda de alergat, bicicleta medicinala sau aparatul cu vasle sunt cele mai potrivite aparate cardio, pentru un antrenament acasa. Dintre acestea, banda de alergat constituie o alegere perfecta, deoarece pune in miscare intreg organismul si este usor de folosit.

2 Aparate pentru intarirea musculaturii. Aceste aparate sunt destinate intaririi muschilor, ajuta la remodelarea corporala si la slabire, iar in cazul femeilor, reduc riscul de osteoporoza. Ganterele, greutatile si banca pentru ridicarea de greutati sunt cele mai populare astfel de aparate fitness.

3 Aparate pentru echilibru. Aceste aparate reprezinta adevarate provocari pentru mentinerea echilibrului corporal. Imbunatatesc echilibrul, intaresc musculatura si promoveaza mentinerea unei pozitii corporale corecte. Pe piata se gasesc o serie de mingi si discuri din spuma, care sunt ideale pentru exercitiile de echilibru efectuate acasa. Sunt ieftine, nu ocupa mult spatiu si ofera mai multe optiuni de antrenament.

Sursa foto: //hoholok.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului