Fitness

#cum sa slabesti #fitness # slabesti rapid #greseli fitness

Top 10 greseli pe care le faci la sala de fitness

Ehilibrul este regula principala atunci cand faci fitness. Pentru a obtine rezultate, nu trebuie sa exagerezi cu efortul. Insa multi dintre noi abordam gresit exercitiile. Iata care sunt cele mai frecvente erori pe care le poti face la sala:

1. Ceri sfatul neprofesionistilor. Daca doresti sa ceri consiliere atunci cand faci sport, singurul in masura sa ti-o ofere este instructorul salii de fitness. Doar el stie ce e potrivit pentru tine si cum sa iti alterneze exercitiile.

2. Sari peste incalzire. Chiar daca nu ai prea mult timp la dispozitie, nu neglija faza de incalzire. E cel mai bun mod de a evita durerile musculare. Inainte de a incepe programul de antrenament, bucura-te de cel putin 10 de minute de incalzire.

3. Ceri prea mult de la tine. Mergi doar de o saptamana la sala de sport si te astepti deja sa vezi rezultate? Gresit! Doar un antrenament echilibrat si de lunga durata te poate ajuta sa iti atingi obiectivele. In plus, nu rezolvi nimic daca exagerezi cu exercitiile.

4. Bei putina apa. Apa este vitala in timpul antrenamentelor, asadar este bine sa bei atat cat iti cere organismul. Apa nu trebuie sa fie prea rece si, pe cat posibil, ar trebui imbunatatita cu saruri minerale.

5. Iti obosesti prea mult muschii. Atunci cand simti ca nu mai poti inseamna ca e timpul sa opresti antrenamentul. Sa iti fortezi rezistenta fizica, mai ales atunci cand esti la inceput, este foarte periculos pentru sanatatea ta.

6. Nu esti consecvent. Daca crezi ca mergand la sala de fitness o data la 10 zile poti obtine rezultate, gresesti! De fapt, e nevoie de cel putin trei sesiuni de antrenament saptamanal.

7. Lucrezi incorect cu greutatile. Nu e bine sa ridici greutati fara sa cunosti tehnica justa, intrucat pot fi periculoase pentru sanatatea spatelui. Cere sa fii indrumat de un instructor, mai ales atunci cand incepi un nou exercitiu.

8. Testezi aparate fara asistenta. Si in acest caz, un exercitiu efectuat in mod gresit poate fi nu doar inutil, ci si foarte periculos. Intreaba-ti intotdeauna instructorul inainte de a incerca noi aparate.

9. Mananci consistent inainte de antrenament. Nu e bine sa faci sport pe stomacul gol, asa cum nu e bine sa te imbuibi serios inainte de a merge la sala. In niciunul dintre cazuri nu vei obtine rezultate.

10. Sari peste exercitiile de stretching. La final, exercitiile de stretching sunt extrem de utile pentru a pastra flexibilitatea muschilor, asa ca nu sari peste el in niciun caz.

Foto: benessere.letteradonna.it
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului