Fitness

#sport #exercitii fizice #fitness #gripa #raceala

Sportul te protejeaza de raceala si gripa

Persoanele sedentare sunt foarte supuse riscului de a se imbolnavi de raceala si gripa in sezonul rece, spre deosebire de cei care fac sport in mod regulat. Acesta este rezultatul unui studiu realizat pe o perioada de trei luni, in Carolina de Nord, pe un esantion de 1000 de femei si barbati cu varste cuprinse intre 18 si 85 de ani.


Cercetatorii americani au demonstrat ca subiectii care au facut sport 5 zile pe saptamana,  au avut o frecventa a racelilor ai a infectiilor virale mai redusa cu pana la 50% spre deosebire de cei care au avut o viata sedentara.  Efortul fizic trebuie sa dureze aproximativ 45 de minute si poate consta intr-un exercitiu de intensitate moderata, cum ar fi mersul pe jos .


David C. Nieman, coordonatorul cercetarii a declarat ca explicatia acestor rezultate este una foarte simpla: sportul stimuleaza intens sistemul imunitar, care poate lupta astfel mai eficient impotriva virusurilor.


Specialistul spune ca tot ce este necesar pentru a preveni raceala consta de fapt intr-un si putina vointa. In plus, acesta mentioneaza ca este recomandat sa faci sport zilnic, cu aproximativ o saptamana inainte de vaccinarea antigripala pentru a imbunatati raspunsul organismului la doza de medicament.


Iata cum poti face mai multa miscare in sezonul rece, prevenind astfel raceala si gripa:


Mergi pe jos


Daca ai masina, incearca sa nu o folosesti pe distante scurte. Daca trebuie sa faci cumparaturile, mergi pe jos la piata sau supermarket daca acestea se afla la 10 de minute de mers pe jos. De asemenea, daca mergi cu masina la birou, incearca sa nu o parchezi chiar la intrarea in cladire. Cateva minute de mers alert iti va pune sangele in miscare si te va face sa te simti mai bine.


Ridica greutati


Achizitioneaza doua gantere si fa zilnic exercitii cu ele. Chiar si 5 minute de exercitii iti vor fi de ajuns. Acest exercitiu nu doar ca iti va intari organismul, dar iti protejeaza inima, iar in plus iti vei lucra pieptul, umerii si spatele.


In supermarketuri, la raionul de accesorii sportive gasesti incepand cu 9 ron/bucata, in functie de greutate.

Sari coarda

Exercitiile cardio sunt cele mai benefice pentru stimularea sistemului imunitar. Exercitiile cu coarda le poti face oricand, in casa sau in aer liber. In plus, 5 minute de exercitii cu coarda iti vor intari musculatura , te vor face mai agil si te va ajuta sa ai reflexe mai bune.


Partea cea mai buna este ca acest accesoriu costa mai putin de 20 de  lei si iti aduce aminte de copilarie, oferindu-ti in acelasi timp o stare de buna-dispozitie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare