Fitness

# atlete # mentinere silueta #silueta #fitness

Sfaturi de mentinere a siluetei de la atletele de top

Cu totii ne imaginam ca sportivele de performanta au o rutina titanica, care implica exercitii imposibile si o dieta bazata pe alimente bogate in proteine sau suplimente special create pentru sportivi. Totusi, la o analiza mai aprofundata a acestei teme, putem observa cu usurinta ca multe dintre exercitiile fitness pe care acestea le practica pot fi realizate de catre oricine cu o oarecare pasiune pentru sport, iar alimentatia nu este una extrema, ci doar echilibrata. Cu aceasta idee in gand, vom discuta despre viziunea asupra conceptului de "health and fitness" a catorva atlete de top si vom vedea ce fac pentru a se mentine, mai ales in perioadele in care nu se afla in cantonament.

 

Multipla campioana la tenis, Maria Sarapova, tine foarte mult la aspectul sau fizic si doreste sa se afle intr-o forma fizica perfecta pentru cat mai mult timp. Atunci cand se pregateste pentru o competitie, Sarapova se antreneaza sase ore pe zi, timp de sase zile pe saptamana si incearca sa mentina acelasi ritm si in afara competitiilor. Tipul de exercitii pe care aceasta le practica, insa, sunt dintre cele mai comune: jogging pe plaja, doua ore de antrenament de tenis, o sesiune de pilates si cateva ture cu bicicleta, alternate cu alergari pe deal. Pentru a-si relaxa muschii dupa acest antrenament, Sarapova face masaje si bai fierbinti sau reci, presarate cu saruri de baie si uleiuri esentiale din lavanda. in ceea ce priveste alimentatia, sportiva de origine rusa ramane fidela mancarurilor de acasa si spune ca supele de rosii cu legume si piept de pui sunt preferatele ei. Sportiva sustine ca este foarte atenta cu tipul de "combustibil" pe care il ofera organismului sau, dar, din cand in cand, isi mai permite cate o escapada pentru ca ii plac foarte mult dulciurile si are si o linie de bomboane gumate ce-i poarta numele.

Cunoscuta jucatoare de hockey Fatima Moreira de Melo este faimoasa nu doar pentru cele 191 de meciuri jucate pentru echipa nationala a Olandei, dar si pentru forma fizica de exceptie in care se afla chiar si acum, la cativa ani buni dupa parasirea terenului. Fatima a descoperit o noua pasiune: competitiile internationale de poker. Ca si in hockey, sportiva a dat dovada de abilitati impresionante, facand parte din una dintre cele mai bune echipe din lume. Totusi, pentru a se mentine in forma in timpul turneelor de poker, Fatima, care spune ca uraste sala de forta, joaca tenis cu iubitul sau, jucatorul de tenis profesionist, Raemon Sluiter. Aceasta recomanda, de asemenea, kickboxing-ul si surfingul ca sporturi de intretinere si este de parere ca orice sport pe care il practici cu placere este forma ideala de miscare.

Intr-un interviu oferit redactorilor paginii "Ce se intampla doctore?", fosta campioana olimpica la atletism Samantha Clayton a vorbit despre pasii care trebuie efectuati pentru a te motiva sa faci miscare. Potrivit acesteia, pentru persoanele carora le lipseste determinarea sa faca sport, este important sa incerce cateva exercitii dimineata, pentru ca, in situatia contrarie, isi vor ocupa ziua cautand scuze sa nu mearga la sala. De asemenea, Clayton spune ca mersul pe jos ajuta foarte mult, impreuna cu mentinerea unui jurnal dedicat starilor de spirit resimtite atunci cand facem si cand nu facem sport. Referitor la sfatul mentionat anterior, campioana olimpica spune ca, astfel, vom realiza mai usor ca sportul ne energizeaza, in timp ce abuzul de alimente grase si sedentarismul ne vor demotiva complet.

Astfel, cu o dieta echilibrata si cateva exercitii zilnice, ne putem mentine nu doar un corp armonios, dar si unul sanatos. Indiferent de program, stil de viata sau preferinte culinare, miscarea este esentiala, iar sfaturile atletilor de top, reduse la un nivel simplist, par sa fie simple: cea mai buna parte a zilei pentru exercitii este dimineata, dieta este importanta, dar nu trebuie sa fim extrem de stricti in acest sens, mersul pe jos este foarte important pentru mentinere, iar alegerea unui tip de exercitiu sau a unui sport pe care-l practicam cu placere poate face diferenta dintre o zi activa sau o zi pierduta pe canapea la televizor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare