Fitness

#sport la birou #gimnastica birou #gimnastica #fitness #sport #exercitii

Gimnastica la birou. 6 miscari pe care poti sa le faci pentru o sanatare de fier

Daca stai multe ore asezat la un birou, e posibil sa te plangi de dureri de spate, de incheieturi anchilozate sau de picioare umflate. Insa chiar si in timpul programului de lucru exista cateva exercitii pe care le poti efectua astfel incat sa te dezmortesti.

Pentru picioare

Nici nu trebuie sa te ridici de pe scaun pentru acest exercitiu si il poti face fara sa iei o pauza de la treburile tale. Intinde picioarele si ridica-le 30 de centimetri de la sol. Tinand degetele de la picioare indreptate in fata, executa miscari circulare. Fa pentru inceput 5 cercuri in sensul acelor de ceasornic, apoi alte cinci in sens invers. Repeta de patru-cinci ori acest exercitiu si iti vei simti picioarele mult mai usoare.

Daca ai putin loc langa birou si nu te jenezi de colegi - la o adica, pune-i pe toti sa faca miscare odata cu tine! - fa un pas mare inainte cu piciorul drept, lasandu-ti greutatea corpului pe el pentru cateva secunda, apoi schimba piciorul. Repeta aceasta miscare de 10 ori pentru fiecare picior.

Pentru incheieturile mainilor

Intinde bratele inainte la nivelul umerilor, apoi roteste incheieturile mainilor de cate cinci ori intr-o directie si de cinci in cealalta. De asemenea, repeta exercitiul de cateva ori si vei observa ca ti se detensioneaza muschii mainilor si nu mai risti sa faci crampe musculare din cauza scrisului timp indelungat la computer.

Pentru umeri

Lasa bratele in jos, relaxate, apoi executa cu umerii miscari circulare, ridicandu-i pana la nivelul urechilor. Repeta miscarea de cinci ori, apoi schimba sensul rotirii umerilor. Poti face exercitiul cu amandoi umerii odata, sau pe rand.

Pentru gat

Lasa capul usor pe spate pana cand atingi cu el corpul, apoi adu-l in fata printr-o miscare semicirculara si sprijina barbia in piept pentru cateva secunde. Continua miscarea pana ajungi cu capul iar pe spate.

Pentru spate

Ai nevoie de o minge elastica de fitness pe care sa te asezi la birou, chiar sa inlocuiesti cu ea scaunul. In timp ce lucrezi la calculator, efectueaza cateva exercitii de stretching, incercand sa iti pastrezi echilibrul. Vei antrena nu doar muschii picioarelor si ai feselor, ci si pe cei ai spatelui, detensionandu-i.

Sursa foto: deutschland-gehts-an.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare