Fitness

#fitness #tonifiere #exercitii tonifiere #fitness acasa

Exercitiile fizice de tonifiere pe care le poti face chiar la tine in pat

Iti simti articulatiile amortite si chiar te simti anchilozata imediat dupa trezire, dar nu ai timp sau nu-ti place deloc sa faci sport intr-un mediu organizat, cum ar fi sala? Atunci poti face exercitii chiar la tine in pat.

Iata cateva exercitii usoare pentru tonifierea muschilor pe care le poti face stand intinsa in pat. Incepe cu cate cinci repetitii pe exercitiu si apoi creste numarul pe masura ce-ti intaresti muschii. Acestea te ajuta sa reduci ridigitarea articulatiilor, sa te pregatesti pentru o zi activa din punct de vedere fizic, dar si sa-ti tonifici musculatura.

1. Tragerea genunchilor

Stai intinsa pe spate si ridica genunchiul stang si prinde-l cu mainile impreunate. Trage usor de el catre piept si revino la pozitia initiala. Efectueaza cel putin cinci repetitii pentru fiecare genunchi. In felul acesta, iti poti antrena muschii fesieri si cei ai coapselor.

2. Extensii pentru bust

Stai intinsa pe pat, cu fata in jos, cu palmele pe pat, in dreptul umerilor. Mentinandu-ti picioarele lipite si intinse pe pat, sprijina-te pe brate si ridica-ti capul si trunchiul. Expira in timp ce impingi trunchiul in spate si opreste-te cand ai bratele perfect intinse. Mentine pozitia 5-10 secunde. Expira in timp ce revii la pozitia initiala. Executa cel putin cinci repetitii. Exercitiul acestea iti antreneaza muschii abdominali, cei ai toracelui si ai spatelui.

3. Extensii pentru coapse si regiunea inghinala

Stai intinsa in pat pe partea stanga. Deplaseaza-ti piciorul drept, care sta initial peste cel stang, in spate si prinde-ti cu mana dreapta varful labei sau gleza piciorului drept. Arcuieste-ti usor spatele si mentine pozitia 5-10 secunde. Repeta de cel putin cinci ori. Apoi asaza-te pe partea dreapta a corpului, reluand exercitiul cu piciorul stang. In felul acesta iti antrenezi coapsele si regiunea inghinala.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare