Fitness

#yoga #sport

De ce este indicat sa faci yoga?

Unii considera yoga a fi o arta, altii considera yoga a fi o disciplina care trebuie invatata, insa de fapt yoga este o practica indiana straveche, care se caracterizeaza prin meditatie si exercitiu fizic, si are scopul de a imbunatati flexibilitatea organismului, are deasemenea scopul de a reduce semnificativ stresul, si poate chiar sa aiba un rol important in ameliorarea starii de sanatate.

Se poate spune fara teama de a gresi, faptul ca yoga reprezinta o uniune intre minte, spirit si corp, formand un singur element.

Ei bine, trebuie mentionat faptul ca si la noi in tara, la fel ca si in strainatate, se fac in mai toate orasele cursuri yoga, asa ca persoanele curioase pot sa se inscrie la un asemenea curs, pentru a vedea despre ce este vorba.

Exista foarte multe persoane care aleg sa se inscrie la cursuri yoga datorita faptului ca daca practica yoga foarte des, isi revitalizeaza metabolismul, asa ca vor putea sa manance mai mult si mai sanatos.

Alte persoane aleg sa participe la cursurile yoga datorita faptului ca noaptea nu au un somn linistit. Yoga poate ajuta la obtinerea unui somn mai odihnitor, dat fiind faptul ca reduce foarte mult stresul.

Anumite persoane aleg sa participe la un curs yoga de exemplu datorita faptului ca sunt lipsite de regula de energie, iar persoanele care practica yoga, de regula sunt persoane energice datorita faptului ca inhaleaza mai mult oxigen si stimuleaza circulatia sangelui.

Exista persoane care au probleme cu articulatiile, asa ca pentru persoanele respective cea mai buna solutie naturala pentru a-si intari articulatiile o reprezinta yoga, care previne si amelioreaza atat osteoporoza cat si imbatranirea.

Se spune ca yoga salveaza picioarele, deoarece persoanele care practica yoga se vor descalta si nu vor mai sta toata ziua in pantofii aceia care le umfla picioarele. Tocmai acesta este si motivul pentru care anumite persoane aleg sa practice yoga.

Un alt motiv pentru care foarte multe persoane aleg sa participe la diferite cursuri yoga este acela ca aceasta practica intareste sistemul imunitar datorita reducerii hormonilor de stres care il afecteaza. Mai mult decat atat, aceasta practica stimuleaza inima, plamanii si sistemul digestiv.

Trebuie mentionat faptul ca exista o multime de persoane care nu isi stiu controla respiratia, atunci cand alearga sau atunci cand desfasoara diferite activitati fizice. Aceasta problema se poate corecta practicand yoga, pentru ca aceasta practica va ajuta persoanele respective sa isi observe respiratia si sa o controleze pe tot parcursul zilei.

Yoga poate ajuta persoanele respective sa isi dezvolte capacitatea pulmonara, si poate ajuta la concentrare.

Inca un motiv pentru care foarte multa lume alege sa faca yoga este acela ca aceasta practica reduce inflamatiile si inhiba celulele canceroasa, iar mai mult decat atat, este o practica foarte utila pentru persoanele care sufera de artrita.

Yoga ajuta persoanele practicante sa se simta mai recunoscatoare, iar recunostinta le va face mai sanatoase, le va ajuta la reducerea depresiei si le vor ajuta sa se bucure mai mult de viata.

Asadar, dupa cum se poate observa din acest articol, exista o multime de motive pentru care oamenii se pot inscrie la cursuri yoga.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare