Fitness

#masuri de siguranta #toamna #ploaie #jogging #fitness #sport #alergat

Cum sa alergi in siguranta in zilele ploioase de toamna

Doar pentru ca sezonul rece s-a instalat confortabil pe meleagurile mioritice nu inseamna ca trebuie sa renunti la programul tau obisnuit de alergat! De fapt, tot ce ai de facut este sa operezi cateva mici modificari care sa te ajute sa faci jogging in perfecta siguranta!

1. Adopta o tinuta adecvata

In sezonul ploios ai nevoie de haine impermeabile atunci cand iesi la alergat, astfel incat sa nu te imbolnavesti inca la primii stropi de ploaie! De asemenea, nu strica sa scoti de la naftalina acei pantaloni de jogging pe care i-ai evitat cat ai putut, din cauza culorii lor stridente.

Pe timp de ploaie, vizibilitatea soferilor este mult redusa, astfel ca, daca nu cumva alergi prin parc, imbracamintea sport in tonuri neon, tipatoare este mai mult decat recomandata.

2. Protejeaza-ti gadgeturile de ploaie

Folosesti un ceas inteligent sau poate un pedometru de ultima generatie, care tine evidenta distantei parcurse, dar si a caloriilor arse? Ei bine, daca nu cumva gadgetul tau de jogging este rezistent la apa, protejeaza-l de umezeala ascunzandu-l intr-un buzunar interior, spre exemplu.

Iar daca nu te desparti de telefonul tau nicio clipa, il poti proteja de umezeala cu ajutorul unei pungi de plastic resigilabila.

3. Verifica incaltamintea de alergat

Daca ai folosit-o mult timp pentru activitatile tale fizice (mers cu bicicleta, jogging, sala etc.), incaltamintea ta sport se prea poate sa se fi deteriorat. Verifica-i, deci, integritatea inainte de a iesi la alergat pentru a evita ca apa sa iti intre in incaltaminte.

4. Modifica traseul si stilul de alergat

In zilele ploioase nu este cea mai buna idee sa alergi pe strazile orasului, chiar daca acesta este traseul tau obisnuit. Opteaza pentru zonele ferite de trafic si alearga mai incet, pentru a nu risca sa te accidentezi.

Sursa foto: charlesayoub.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare