Fitness

#tonifiere coapse #tonifiere corp #coapse #fitness #exercitii

6 exercitii pentru tonifierea interiorului coapselor

Fiecare parte a corpului este importanta, iar de modul in care este lucrata depinde aspectul sau. Iata in continuare cateva exercitii utile pentru tonifierea muschilor din zona interna a coapselor.

1. Genuflexiuni

Cu picioarele departate la nivelul umerilor si cu mainile intinse in fata, coboara-ti de 10 ori trunchiul ca si cand te-ai aseza pe un scaun invizibil. Sprijinirea pe picioare va crea presiune asupra muschilor.

2. Genuflexiuni cu mingea

O varianta ar fi sa stai cu spatele la perete. Fixeaza intre tine si zid o minge medicinala mare, apoi pune intre genunghi o minge normala. Coboara-ti trunchiul strangand coapsele astfel incat sa nu scapi mingea dintre picioare.

3. Presiune pe inel

Incepe exercitiul intinzandu-te pe spate. Indoaie genunchii sprijinindu-ti picioarele cu talpa de podea. Fixeaza intre coapse un cerc magic folosit la exercitiile Pilates si preseaza pe el din ambele directii timp de 30 de secunde. Odihneste-te 10 secunde, apoi repeta miscarea.

4. Fandare laterala

Un alt exercitiu important pentru tonifierea coapselor interioare este fandarea in lateral. In plus, ea ajuta si la formarea muschilor dorsali si a celor torso. Stai cu picioarele larg desfacute si cu talpile indreptate spre exeterior. Flexeaza un picior coborand cu toata greutatea corpului pe el. Repeta miscarea pe celalalt picior.

5. Strange si ridica

Incepe prin a te aseza pe o parte, cu capul sprijinit pe brat. Indoaie celalalt brat in fata astfel incat sa il folosesti ca un al doilea punct de sprijin pe podea. Aseaza o minge de dimensiuni normale intre glezne, apoi ridica ambele picioare 20 de centimetri de la sol. Ramai in aceasta pozitie timp de cateva secunde, timp in care strange bine mingea intre glezne creand presiune asupra ei. Fa acest exercitiu de ambele parti.

6. Saritura broastei

Stai cu picioarele mai larg departate, cu genunchii si cu degetele de la picioare indreptate spre exterior. Tine-ti spatele drept si ghemuieste-te la aproximativ 90 de grade. Din aceasta pozitie, sari o data in fata, apoi sari inapoi in spate. Fa seturi de cate 10 astfel de sarituri, apoi ia o pauza.

Sursa foto: popsugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare