5 miscari de Pilates care te vor ajuta sa arzi caloriile rapid

Fitness

#cum sa slabesti #fitness #dieta #pilatesc # miscari pilates

5 miscari de Pilates care te vor ajuta sa arzi caloriile rapid

Exercitiile Pilates nu te ajuta doar sa-ti tonifici musculatura, ci si sa arzu un numar mare de calorii. Acestea sunt calea corecta si usoara catre un corp mai suplu si mai ferm.
Poti face Pilates in intimitatea propriei case, nu este neaparat nevoie sa te deplasezi la o sala de fitness, acesta fiind si unul dintre multele avantaje ale sale. In plus, iti poti alege momentul in care vrei sa faci miscare, fara sa tii cont de nici un factor extern care ti-ar putea influenta programul, pentru ca exercitiile Pilates nu te obliga sa faci zgomot si le poti efectua chiar si seara tarziu. Iata cateva miscari de Pilates care te vor ajuta sa arzi caloriile si sa iti tonifici musculatura:

1. Inotatorul

Intinde-te pe burta cu fruntea in jos, cu pubisul sprijinit de saltea si coapsele apropiate. Intinde bratele in fata, cu palmele orientate spre pamant si picioarele flexate.

Ridica-ti bratele, picioarele, pieptul si capul si alterneaza miscari de ridicare a membrelor opuse (mana dreapta, piciorul stang si invers), mentinand pozitia pieptului si a capului, fara sa le lasi sa atinga salteaua atunci cand le cobori pentru a schimba.

Stai cate 10 secunde in fiecare pozitie si incearca sa ridici din ce in ce mai sus membrele.


2. Crisscross



Intinde-te pe spate si uneste-ti palmele la ceafa, cu genunchii indoiti la piept. Inhaleaza si intoarce-ti torsul catre stanga, pana cand cotul drept iti atinge genunchiul stang.

Indreapta-ti piciorul drept si tine-l ridicat la cativa cm fata de saltea. Expira moderat si fa aceeasi miscare inversand membrele.

Repeta exercitiul de 6-8 ori.


3. Tragerea picioarelor



Stai pe spate, dar nu intinsa pe saltea, ci sprijinita in calcaie si in palme, cu bratele intinse si picioarele apropiate. Ridica piciorul drept cat de sus poti, cu o miscare cat mai lenta, in timp ce inhalezi adanc.

Expira incet, cat timp iti lasi piciorul jos. Repeta exercitiul si cu celalalt picior, fara a te aseza sau a-ti modifica pozitia coapselor.


4. Scandura rigida



Stai dreapta, cu privirea spre coltul opus al saltelei. Inhaleaza controlat in timp ce iti ridici bratele. Expira pe masura ce iti aduci bratele si privirea inainte, pastrand nivelul umerilor si coboara-ti mainile catre saltea; abdomenul ar trebui sa fie "scobit" in tot acest timp.

Pune-ti palmele pe saltea si ramai cu picioarele drepte, astfel incat fruntea sa iti fie in dreptul genunchilor. Indeparteaza-ti mainile fata de picioare pana cand ajungi intr-o pozitie asemanatoare unei scanduri rigide.

Sari cu picioarele departate si apoi apropiata de 6 ori, alternand miscarile, pentru a-ti imbunatati stabilitatea. Din pozitia de scandura, indreapta-ti pozitia pieptului catre coapse; ramai cu abdomenul incordat. Du-ti mainile inapoi catre picioare si apoi intinde bratele, pentru a te intoarce in pozitia initiala de stat in picioare.

Repeta exercitiul de minim 3 ori.

5. Alergatorul



Cu umerii drepti si abdomenul incordat, imita miscarile de alergat ridicandu-ti genunchii cat de mult poti. Dupa 8-10 ridicari ale genunchilor, schimba stilul de alergator, atingandu-ti fundul cu calcaiele. Mentine pozitia pieptului ridicata.

Repeta seturile de exercitii Pilates, micsorand numarul ridicarilor dupa fiecare set, pana cand ajungi sa faci cate o miscare din fiecare.

Foto: thebodycenterpilates.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare