Fitness

#exercitii fizice #combatere sedentarism #ghemuiri #indoiri #pendulari

4 exercitii utile care elimina efectele nocive ale statului pe scaun timp indelungat

Daca ai un stil de viata sedentar si un job care te tine lipit de scaun cel putin 8 ore pe zi, mai devreme sau mai tarziu te vei confrunta cu neplaceri in zona lombara, dar si la nivelul soldurilor si al posteriorului. Din fericire, cu un efort minim, poti contribui la eliminarea efectelor nocive ale sezutului timp indelungat. Iata patru exercitii fizice eficiente!
 

1. Plimbari scurte la fiecare 35-45 minute

Incepe prin a pune in aplicare acest sfat util: la fiecare 35-45 minute, ridica-te de la birou si fa o plimbare scurta, de 5 minute. Important este sa iti pui in miscare muschii inainte ca amorteala si eventualele suferinte fizice sa se instaleze.

2. Pendulari cu picioarele

La birou sau acasa, un exercitiu eficient care combate consecintele sezutului implica banalele pendulari inainte-inapoi si in lateral ale picioarelor. Ce ai de facut? Nimic mai mult decat sa iti misti fiecare picior inainte-inapoi de 20 ori, dupa care sa efectuezi aceleasi miscari, de aceasta data in lateral, tot de 20 de ori. Daca te simti foarte amortit, poti mari numarul de repetari, pana cand iti simti muschii incalziti.

3. Ghemuiri

Si o simpla ghemuire este eficienta cand vine vorba despre dezmortirea muschilor din zona posteriorului si a soldurilor! Nu ai nimic altceva de facut decat sa adopti aceasta pozitie pana cand posteriorul iti atinge gleznele. Mentine pozitia timp de 30-60 de secunde, dupa care relaxeaza-te si reia exercitiul.

4. Pozitia porumbelului

Ai doua variante in acest caz, una mai simpla si una ceva mai dificila, ambele implicand insa o suprafata plana, inalta, de tipul unei mese. In cazul variantei simple a pozitiei porumbelului, indoaie genunchiul (la 90 de grade) in lateral si sprijina-l de masa, mentinandu-ti echilibru cu ajutorul mainilor. Metine pozitia timp de 60-90 secunde.

Variantamai dificila implica aceeasi indoire a genunchiului, doar ca, de aceasta data, stai cu fata inspre masa. Metine pozitia si de aceasta data timp de 60-90 de secunde. Poti alterna cele doua versiuni pentru a-ti dezmorti muschii si mai eficient.

Sursa foto: thewellnesschoicecenter.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare