Dieta si nutritie

#sfaturi slabit #slabit #diete

Vrei sa slabesti? Iata ce sa faci si ce NU pentru a-ti atinge obiectivele

Drumul catre un corp sanatos este unul anevoios, insa, daca stii exact ce ai de facut, misiunea ta poate fi mult mai usoara.

Inainte de a porni la drum trebuie sa stii ca nu exista un secret sau un singur lucru pe care sa il faci si sa iti asigure succesul. Pentru a slabi in mod sanatos si a nu recapata kilogramele date jos trebuie sa fii atent la mai multe aspecte, printre care alimentatia, starea psihica, miscarea, etc.

Asadar, ca sa nu mai lungim vorba, iata ce sa faci si ce nu pentru a te bucura de rezultate bune atunci cand vine vorba de slabit.

1. Nu fa doar exercitii cardio

Desi sunt primele recomandatea atunci cand vine vorba de a scapa de cateva kilograme (sau mai multe), antrenamentele cardio, indiferent ca le executi la banda, bicicleta sau aparat de vaslit, nu sunt suficiente pentru a-ti atinge obiectivele.

Acestea ar trebui sa reprezinte doar o parte din rutina ta obisnuita de miscare caci, desi sunt ideale pentru arderea cat mai multor calorii, acestea nu te ajuta sa iti cresti si masa musculara.

2. Fa mai multe exercitii cu greutati

Cel putin de 3 ori pe saptamana ar trebui sa lasi deoparte exercitiile pe aparate de vaslit, bicicicleta de fitness sau banda si sa pui mana pe niste gantere.

Nu spune nimeni ca trebuie sa lucrezi cu greutati foarte mari. Insa este important sa lucrezi musculatura si in acest fel, pentru a te bucura de rezultate din cele mai bune. Exercitiile cardio combinate cu cele cu greutati sunt reteta ideala pentru a scadea in greutate.

3. Nu te grabi

La inceput vei fi foarte motivat si vei avea tendinta sa grabesti totul. Sa mergi la sala in fiecare zi, sa lucrezi din greu, sa tii o dieta foarte stricta si asa mai departe. Insa trebuie sa fii constient de faptul ca aceasta atitudine nu te va tine foarte mult. In curand te vei simti obosit si coplesit si vei fi tentat sa renunti complet la acest drum.

Abordarea ideala este alta. Ia lucrurile pas cu pas, nu te grabi si nu astepta rezultate uimitoare inca de la inceput. Cu rabdare si perseverenta rezultatele se vor vedea in timp si vor fi unele de durata.

4. Ai grija la alimentatie

Iata ca am ajuns si la acest capitol, poate cel mai important din procesul de slabire. Caci pentru a ajunge la corpul mult visat trebuie sa renunti la multe din alimentele pe care le consumi in prezent: paine alba si alte produse de patiserie, dulciuri din comert, prajeli, alimente procesate, etc.

Acestea fiind spuse, pentru a te bucura de un drum lin in ceea ce privestea slabirea, nu uita sa mananci sanatos, sa faci micare (exercitii cu greutati si exercitii cardio pe banda, bicicleta, aparate pentru vaslit, etc.) si sa iti acorzi suficient timp. In cele din urma, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare