Dieta si nutritie

#vacanta #dieta #silueta #dieta vacanta

Vacanta de vara, prieten si dusman: cum iti influenteaza silueta

Vacanta de vara iti da ocazia sa iesi din rutina si, macar pentru o saptamana, sa te distrezi si sa te odihnesti pentru a-ti incarca bateriile. Daca am privi lucrurile intr-un mod mai extins, am vedea ca vacanta de vara nu inseamna doar petreceri, mare, plaja si bronz uniform, ci si altfel de lucruri, unele mai bune, altele mai putin bune, in special pentru silueta. Daca ti s-a intamplat pana acum sa observi schimbari in ceea ce priveste greutatea ta corporala la final de concediu, inseamna ca te-ai lasat influentata de sindromul vacantei de vara.


Vacanta de vara si slabitul

In vacanta de vara iti este cel mai usor sa slabesti fara sa depui efort. Temperaturile ridicate iti fac pofta de alimente proaspete si mancaruri usoare, nicidecum de alimente bogate in grasimi saturate si carbohidrati simpli, care nu fac altceva decat sa se transforme in depozite adipoase.

Asdar, in vacanta de vara consumi in special salate, supe racoritoare, lactate usoare, legume gatite rapid, fructe, sucuri proaspete de fructe si peste, adica alimente cu un aport caloric mult mai mic decat cel al unei portii de cartofi prajiti cu ceafa de porc sau al unei tochituri cu diferite tipuri de carne grasa. Aceasta alimentatie echilibrata si sanatoasa te ajuta sa scapi rapid de 1-2 kilograme.

De asemenea, in vacanta de vara esti tentata sa faci mai multa miscare, uneori fara sa te gandesti ca aceasta te poate ajuta sa-ti modelezi silueta si sa-ti tonifiezi corpul. Inotul, de exemplu, este un sport excelent pentru topirea stratului adipos de pe abdomen si pentru obtinerea unui posterior mai bombat si mai ferm. Plimbarile lungi pe faleza sau pe stradutele din oras te ajuta sa-ti tonifiezi musculatura picioarelor si sa intensifici arderea grasimilor.

Daca langa alimentatia bogata in substante nutritive adaugi si un consum ridicat de apa, poti considera ca pana la finalul vacantei vei ajunge la o silueta de invidiat.


Vacanta de vara si ingrasatul

Unul dintre cele mai neplacute momente din vacanta de vara este cel in care te urci pe cantar si observi ca acul iti indica mai multe kilograme decat inainte de a intra in concediu. Te intrebi cum este posibil asa ceva? Motivele sunt banale, chiar daca poate nu le-ai luat niciodata in serios.

Cand esti la plaja, nu-ti refuzi niciodata gogosile mari, pufoase si scaldate intr-un morman de zahar? La masa de pranz comanzi cea mai mare "pizza con salame" sau o portie generoasa de spaghete cu ou, branza, smantana si bacon? Atunci iti poti explica si de unde apar acei colacei pe abdomen.

Mesele imbelsugate si pline de mancaruri si produse delicioase, dar ticsite de calorii, grasimi si zahar, nu fac altceva decat sa te ingrase pana la sfarsitul vacantei de vara. Iar daca la acestea adaugi un consum constant de cocktailuri alcoolice si lipsa excercitiilor fizice, vei intelege si mai bine de ce nu te mai cuprind pantalonii cand trebuie sa te intorci la serviciu.

Solutia este, asa cum probabil ti-ai dat seama, sa faci fata tentatiilor din vacanta de vara, chiar daca nu iti este usor sa refuzi deliciile culinare.

Sursa foto: mamaslatinas.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului