Condimentele speciale si dulciurile sanatoase sunt produsele-vedeta in luna decembrie, aceste categorii inregistrand o crestere de peste 20% in vanzari. Printre acestea se numara scortisoara, turmericul, untul de cocos sau de arahide, dar si condimentele pentru vin sau cele pentru turta dulce, coaja de portocala sau apa de trandafiri. In locul zaharului, romanii aleg siropul de agave sau mierea, inclusiv cea mai aromata, cum este cea din anason.
De altfel, pentru cei care sunt in cautarea inspiratiei pentru retetele traditionale de Craciun reinterpretate in stil sanatos sau pentru cadouri, Vegis.ro a realizat un calendar de Advent, care contine cate un ingredient delicios pe zi pentru un #CraciunVerde.
„Inca din primele zile ale lui 2019, am observat o tendinta de a alege produse naturale, cat mai putin procesate, indulcitori naturali, suplimente precum spirulina, dulciuri fara zahar, iar aceasta tendinta s-a mentinut si se mentine si acum, in preajma sarbatorilor de iarna. Alaturi de ingrediente si condimente sanatoase, naturale, produsele apicolele destinate imunizarii si prevenirii bolilor de sezon sunt produse care se afla intr-o crestere constanta, aratand o preocupare continua pentru sanatate”, a precizat Mihai Bucuroiu, fondator si director de dezvoltare Vegis.ro.
Printre produsele care in luna decembrie inregistreaza cresteri semnificative se numara si ceaiurile naturale, produsele apicole, inclusiv mierea de Manuka, cunoscuta pentru proprietatile sale de crestere a imunitatii. De altfel, un sondaj recent al Vegis.ro arata ca vitamina C, ghimbirul, mierea de Manuka, usturoiul, dar si combinatiile de vitamine sunt preferate de adulti in curele de crestere a imunitatii, in timp ce pentru copii cei mai multi aleg complexurile de vitamine (61%) si produsele apicole, inclusiv mierea de Manuka (55%).