Dieta si nutritie

# alimentatie decembrie # alimentatie craciun #alimente sanatoase #alimentatie sanatoasa

Un ingredient sanatos pe zi pentru o alimentatie sanatoasa de Craciun

Vanilie de Bourbon, scortisoara, unt de arahide, miere de anason – sunt doar cateva dintre ingredientele preferate de toata lumea in luna decembrie, potrivit datelor furnizate de Vegis.ro, magazin online de produse bio si naturiste. Acestea arata ca romanii sunt tot mai atrasi de un stil de viata sanatos, mai ales de sarbatori cand tentatiile culinare sunt mari.

Condimentele speciale si dulciurile sanatoase sunt produsele-vedeta in luna decembrie, aceste categorii inregistrand o crestere de peste 20% in vanzari. Printre acestea se numara scortisoara, turmericul, untul de cocos sau de arahide, dar si condimentele pentru vin sau cele pentru turta dulce, coaja de portocala sau apa de trandafiri. In locul zaharului, romanii aleg siropul de agave sau mierea, inclusiv cea mai aromata, cum este cea din anason.

De altfel, pentru cei care sunt in cautarea inspiratiei pentru retetele traditionale de Craciun reinterpretate in stil sanatos sau pentru cadouri, Vegis.ro a realizat un calendar de Advent, care contine cate un ingredient delicios pe zi pentru un #CraciunVerde.

„Inca din primele zile ale lui 2019, am observat o tendinta de a alege produse naturale, cat mai putin procesate, indulcitori naturali, suplimente precum spirulina, dulciuri fara zahar, iar aceasta tendinta s-a mentinut si se mentine si acum, in preajma sarbatorilor de iarna. Alaturi de ingrediente si condimente sanatoase, naturale, produsele apicolele destinate imunizarii si prevenirii bolilor de sezon sunt produse care se afla intr-o crestere constanta, aratand o preocupare continua pentru sanatate”, a precizat Mihai Bucuroiu, fondator si director de dezvoltare Vegis.ro.

Printre produsele care in luna decembrie inregistreaza cresteri semnificative se numara si ceaiurile naturale, produsele apicole, inclusiv mierea de Manuka, cunoscuta pentru proprietatile sale de crestere a imunitatii. De altfel, un sondaj recent al Vegis.ro arata ca vitamina C, ghimbirul, mierea de Manuka, usturoiul, dar si combinatiile de vitamine sunt preferate de adulti in curele de crestere a imunitatii, in timp ce pentru copii cei mai multi aleg complexurile de vitamine (61%) si produsele apicole, inclusiv mierea de Manuka (55%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare