Dieta si nutritie

#ulei de peste #sanatate #boli de inima #osteoporoza #imunitate #inflamatii #cancer #despresie #anxietate

Uleiul de peste, un elixir pentru sanatate

Uleiul de peste este un ingredient absolut perfect pentru a avea un organism rezistent si puternic, o minte sclipitoare, dar mai ales pentru a rezista la stres si oboseala. O capsula de ulei de peste pe zi va face cu adevarat minuni pentru starea ta de bine.

 

Ce contine uleiul de peste?

Uleiul de peste este bogat in Omega 3 , acizi grasi recunoscuti pentru tratarea bolilor de inima, pentru reglarea valorii colesterolului si a trigliceridelor. In acelasi timp, ingredientul Omega 3 ajuta la absorbirea si arderea rapida a grasimilor si implicit la indepartarea celulitei. Acidul gras Omega 3 este recomandat pentru prevenirea unori boli precum Crohn, Alzheimer, bronsita, astm bronsic, cancer de colon, cancer de plamani , cancer mamar sau ciroza. Omega 3 actioneaza benefic si asupra fertilitatii, depresiei, circulatiei sangvine, diverselor forme de dermatita sau dermatoza, rahitismului, reumatismului, osteoporozei, spasmofiliei sau varicelor.

Beneficiile uleiului de peste

  • Reduce riscul  bolilor de inima

Conform studiilor Asociatiei American Heart, omega 3 este extrem de eficient in reducerea riscului de boli cardiovasculare. Uleiul de peste bogat in acest nutrient lupta cu succes impotriva bolilor cardiace si scade nivelul colesterolului ”rau”, previne si reduce nivelul de trigliceride in exces.

Cercetarile au demonstrat, de asemenea, ca uleiul de peste poate fi utilizat si pentru prevenirea aterosclerozei.

  • Mareste imunitatea organismului

S-a dovedit faptul ca un consum regulat de ulei de peste intareste considerabil sistemul imunitar, permitand organismului sa reziste in fata racelilor si chiar a gripelor.

Totodata, acizii omega 3 prezenti in uleiul de peste sunt utilizati in tratarea pcanceacientilor care sufera de lupus – boala recunoscuta pentru faptul ca ataca sistemul imunitar. Uleiul de peste ajuta la reducerea durerii ai a inflamatiilor, a eruptiilor cutanate si a oboselii.

  • Reduce inflamatiile

Uleiul de peste are proprietati antiinflamatorii, astfel ca este foarte eficace in reducerea inflamatiilor din tesuturi si sange. Un consum regulat de ulei de peste este de mare ajutor persoanelor care sufera de boli cronice inflamatorii. De asemenea, uleiul de peste este recomandat pacientilor care sufera de boala Crohn – acestia au dificultati in absorbirea vitaminelor, a grasimilor si a suplimentelor esentiale, iar uleiul de peste este un supliment eficient pentru ei.

  • Trateaza reumatismul

Un spital din Australia a demonstrat ca persoanele care consuma cantitati mari de ulei de peste s-au bucurat de rezultate mai bune in tratamentul reumatismului.

  • Combate depresia si anxietatea

Datorita prezentei acizilor grasi omega 3, uleiul de peste este bun pentru atenuarea depresiei, a tristetii, a anxietatii, a agitatiei, a oboselii mintale, a stresului si  a altor tulburari nervoase. Cercetatorii de la Scoala de Medicina Case Western Reserve University din Cleveland, Ohio, sustin ca uleiul de peste poate imbunatati considerabil starea de spirit si isi sustin afirmatia prin faptul ca locuitorii tarilor in care pestele se mananca  aproape in fiecare zi au o rata a depresiei foarte scazuta.

  • Trateaza deficitul de atentie

Deficitul de atentie cunoscut sub denumirea de ADHD poate fi tratat cu ajutorul uleiului de peste datorita concentratiei mari de acizi grasi pe care o contine. Cercetarile efectuate la Universitatea de Sud din Australia su demonstrat faptul ca daca micutilor care sufera de ADHD li se administreaza zilnic,  timp de 15 saptamani capsule cu ulei de peste, deficitul de atentie se imbunatateste semnificativ. Acest lucru se intampla deoarece creierul este format in proportie de 60% din grasimi (acizi grasi esentiali) cum ar fi omega 3 sau omega 6.

Uleiul de peste este recomandat, in doze moderate, chiar si femeilor insarcinate – lucru care va spori dezvoltarea mentala a viitorului nou nascut. Totodata, in cazul femeilor gravide, administrarea uleiului de peste ajuta la prevenirea nasterilor premature si a avorturilor spontane.

  • Infrumuseteaza pielea

Uleiul de peste ajuta la imbunatatirea calitatii pielii uscate, deshidratate si lipsite de stralucire. Acesta hidrateaza, reda stralucirea pielii si trateaza eczemele, mancarimile, roseata, leziunile si eruptiile cutanate ale pielii. Totodata, uleiul de peste este recunoscut pentru faptul ca are puterea necesara de a trata acneea.

  • Reda frumusetea parului

Parul tern, lipsit de stralucire, poate fi ajutat cu un tratament cu ulei de peste. Acesta reda frumusetea parului si contribuie la mentinerea acestuia. Omega 3 are proprietatea de a stimula cresterea parului si dezvoltarea foliculilor.

Iata cateva produse cu continut de ulei de peste:

Omega 3 – Ulei de peste - 11 RON

Ulei de peste Omega 3 si Omega 6 - 10 RON

Ulei de Peste - vit A, D (Harmony) - 20 RON

Ulei de peste Omega 3 lichid - pentru copii - 50 RON

Epamax – Ulei de peste - 12 RON

Fiind suplimente nutritive, capsulele cu ulei de peste se elibereaza fara prescriptie medicala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare