Carne de slaba calitate
Hot dogul contine foarte putina carne, dar pana si aceasta este de slaba calitate. Mai exact, mananci resturi de carne de porc, adica ceea ce ramane dupa ce carnea buna si slanina sunt indepartate de pe os.
Continut ridicat de sare
Sarea da un gust placut hot dogului, insa cantitatea continuta de un singur carnat este de 2%, deci mare. Daca pui la socoteala mai multi hot dogi, aportul de sodiu creste si odata cu el creste si riscul de hipertensiune arteriala si boli cardiovasculare. Sa nu mai vorbim de faptul ca sodiul favorizeaza retentia apei in organism.
Conservanti, arome, stabilizatori
Gustul de hot dog nu ar mai fi la fel, daca producatorii ar renunta la lista de conservanti si stabilizatori. Printre E-urile regasite in acest aliment se numara E 451 (trifosfati de potasiu si sodiu, produsi sintetic), E 452 (polifosfati) si E250 (nitrit de sodiu).
La acestea se adauga carmin pentru culoare, extract de ardei iute pentru aroma, apa, pentru formarea pastei, si nu in ultimul rand amidon, pentru a crea o cantitate mai mare de produs.
Zahar, grasimi, calorii
Pe langa carnaciorul propriu-zis, hot dogul vine la pachet si cu alte ingrediente mai putin sanatoase. Nelipsitul ketchup, de exemplu, contine sare, zahar si grasimi care te pot ingrasa fara sa iti dai seama, in timp ce painea alba si pufoasa este saracita de orice urma de substanta nutritiva.
In final, reusesti sa consumi un aliment plin de calorii si de ingrediente care nu-ti hranesc organismul, ci doar il pacalesc. Sigur, sunt multe alte alimente mult mai rele decat hot dogul, dar daca tot alegi sa il consumi, macar fa-o rar si nu depasi o singura portie.
Consumul de hot dogi nu este recomandat in sarcina, doarece alimentul poate contine listeria, o bacterie care poate afecta fatul. De asemenea, hot dogii nu ar trebui consumati de persoanele care sufera de intoleranta la gluten.
Sursa foto: pennies.firstsavingsonline.com