Dieta si nutritie

#cina in oras #sfaturi practice #alimentatie sanatoasa #dieta #alimentatie

Trucuri pentru a manca sanatos cand iei masa in oras

Cand iei masa la restaurant nu este un motiv pentru a renunta sa mananci sanatos. Tine cont de cateva trucuri si dieta ta nu va fi compromisa nici macar atunci cand iesi sa mananci in oras.

Comanda ceea ce iti doresti

Cand iei masa in oras nu ai de ce sa faci compromisuri si sa te abati de la un stil de viata sanatos. De exemplu, cand in meniul restaurantului gasesti anumite preparate pe care ti le-ai dori sa le mananci, insa sunt intr-o versiune nesanatoasa, poti solicita sa ti se prepare felul dorit. Nu comanda legume prajite doar pentru ca aparent nu ai de ales, ci solicita-i chelnerului sa iti aduca aceleasi legume din meniu, dar preparate pe gratar.

Comanda o portie mai mare de legume

In multe restaurante, preparatele din carne sau peste care se servesc cu garnituri, au de suferit la capitolul legume. Este posibil sa constati ca ai in farfurie doar cateva legume pe langa o portie mult mai mare de carne. Inca de la inceput, cere-le sa iti aduca o portie de trei ori mai mare de legume decat portia obisnuita, chiar daca va fi nevoie sa platesti ceva mai mult.

Intreaba cum a fost preparata mancarea

Intreband cum a fost preparata mancarea iti poti face o idee despre cata sare, unt sau ulei si alte ingrediente periculoase au fost folosite.

Atentie la optiunile low-carb

Sunt restaurante care au introdus si o multime de preparate cu continut scazut de carbohidrati, care arata apetisant. Insa acest lucru nu inseamna ca sunt si cu un continut scazut de calorii.

Comanda o salata inainte de a comanda orice altceva din meniu

Sunt o serie de studii care arata ca o salata mare cu putine calorii este suficient de satioasa sa te faca sa mananci mai putin apoi, din felul principal. Atentie insa ca salata sa nu fie plina de grasimi nesanatoase, cum sunt sosurile.

Verifica meniul inainte de a pleca de acasa

Sunt multe restaurante pe website-urile carora poti gasi informatii pretioase despre preparatele din meniu, de la ingredientele din care sunt facute pana la calorii si alte informatii nutritionale. In acest fel vei avea deja o idee despre cele mai sanatoase preparate din oferta.

Citeste cu atentie denumirile

Inca de la prima vedere iti poti da seama daca un preparat este sanatos sau este plin de calorii si grasimi nesanatoase. Atentie la preparatele care includ termeni precum cremos, prajit, sautee, gratinat, crocant, au lait, au fromage.

Roaga chelnerul sa nu aduca paine pe masa

Atunci cand simti nevoia sa mananci ceva cat timp astepti comanda, cere-i chelnerului sa aduca pe masa o farfurie cu legume proaspete si sa renunte sa aduca obisnuitul cos cu paine.

Comanda peste

Pestele este intotdeauna o alternativa sanatoasa, atat timp cat nu este prajit. Mai poti alege si fructele de mare ca o varianta recomandata de toti nutritionistii, pe care le poti manca in multe feluri: inabusite, fierte, la gratar etc.

Bea apa in timpul mesei

Apa te ajuta sa mananci mai incet, sa savurezi mai mult mancarea si sa te bucuri de fiecare inghititura si ajuta ca mesajul sa ajunga mai repede la creier pentru a-i transmite ca deja te-ai saturat, inainte sa termini tot din farfurie.

Renunta la desert

Cand iei masa la restaurant, renunta la desert. Poti sa iti astamperi pofta de dulce atunci cand ajungi acasa si mananci un sorbet sau o bucatica de ciocolata, acestea sunt variante mult mai sanatoase si cu mai putine calorii, decat deserturile din meniurile restaurantelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare