Dieta si nutritie

#sanatate #cura de slabit #silueta #dieta si nutritie #trucuri slabit

Trucuri de slabit din lumea intreaga

Orice cultura are anumite trucuri care ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. De la micul dejun, pana la mersul pe bicicleta sau grija pentru portionarea felurilor de mancare, afla care sunt sfaturile specialistilor din lumea intreaga.

Iata ce trebuie sa stii:

Thailanda: Consuma alimente picante

Mancarea thailandeza este una dintre cele mai picante din intreaga lume. Ardeii iuti stimuleaza metabolismul, insa, adevaratul beneficiu este ca pofta de mancare se va reduce drastic si vei manca si mai incet.

Atunci cand mananci repede, pana in momentul in care organismul iti trimite semnalul ca este satul, deja ai mancat mult mai mult decat ai nevoie. Mancatul incet este cu adevarat o strategie eficienta in lupta cu kilogramele in plus.

Polonia: Mananca acasa mai des

Polonezii petrec doar 5% din timpul lor luand masa in oras. Pe langa faptul ca este mult mai costisitor decat mancatul acasa, atunci cand mananci in oras esti tentat sa consumi mai mult decat ai nevoie si in special alimente nesanatoase.

Gatitul si mancatul acasa sunt obiceiuri extrem de benefice atat pentru sanatate, cat si pentru atmosfera din familie.

Brazilia: Consuma orz si fasole

Brazilieni isi pastreaza silueta cu ajutorul mancarurilor traditionale. Orezul si fasolea fac parte din meniul zilnic. Alimentele pe baza de orez si fasole reduc nivelul de colesterol si riscul de obezitate. Aceasta mancare este saraca in grasimi, insa bogata in fibre, care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.

Olanda: Mergi cu bicicleta

Cele mai multe persoane care folosesc zilnic bicicleta se gasesc in Olanda. Semafoarele din anumite zone din Amsterdam sunt sincronizate cu viteza bicicletelor. Mersul pe bicicleta ajuta la arderea rapida a caloriilor si contribuie in procesul de slabire. Este o metoda eficienta de a-ti pune in miscare o serie de muschi.

Germania: Ia micul dejun

Mai mult de jumatate din populatia Germaniei nu concep inceperea zilei fara un mic dejun consistent, cu cereale, fructe si proteine. Nutritionistii din intreaga lume au promovat ani de-a randul importanta micului dejun luat acasa.

Atunci cand sari peste micul dejun, creierul va reactiona imediat atunci cand va vedea mancaruri bogate in calorii, ceea ce duce la un consum mai mare.

Elvetia: Incearca un bol cu muesli

Ingredientele dintr-un bol cu muesli - ovaz, fructe si nuci - sunt extrem de benefic pentru sanatate si pentru controlul greutatii. Fibrele reduc nivelul de colesterol, sunt usor de digerat si sunt foarte satioase. Ai grija insa ce sortimente alegi, deoarece unele pot avea cantitati mari de zahar.

India: Fa yoga

Persoanele care fac yoga in mod constant sunt mult mai suple si sanatoase. Exercitiile de yoga se fac cel mai bine pe stomacul gol, insa ajuta la intarirea musculaturii si la stimularea metabolismului.

Norvegia: Petrece mai timp in aer liber

Norvegienii petrec foarte mult timp in aer liber, atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece. Asadar, daca vrei sa iti controlezi greutatea, incearca sa faci mai multa miscare. In fiecare weekend, mergi la plimbare cu intreaga familie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare