Dieta si nutritie

#trucuri bizare # trucuri de slabit #slabit

Trucuri bizare care te ajuta sa slabesti

Cand iti doresti sa slabesti incerci toate metodele, unele care tin de dieta alimentara, altele prin care faci tot posibilul sa dai jos kilograme in plus, facand sport. Dar exista si o serie de trucuri mai putin obisnuite care te ajuta sa slabesti.

Pune o oglinda pe locul din fata ta

Potrivit unui studiu realizat recent, atunci cand mananca in fata unei oglinzi oamenii au tendinta sa consume mai putin cu o treime din portia obisnuita. Se pare ca atunci cand te vezi in timp ce mananci te ajuta sa iti reamintesti care iti sunt obiectivele si de ce incerci sa scapi de kilogramele in plus.

Mananca mai mult la micul dejun decat la cina

Atunci cand iti doresti sa slabesti tine cont sa mananci cat mai bine dimineata. In functie de numarul de kilograme pe care vrei sa le dai jos, micul dejun ar putea fi masa la care sa nu iti impui nicio restrictie. Mananca dimineata cat mai consistent, fa-ti toate poftele la aceasta masa a zilei, insa la cina redu cat de mult poti portia de mancare. In felul acesta vei reusi sa slabesti fara prea mult efort si fara sa te infometezi.

Pozeaza ce mananci

Atunci cand ai in fata o poza cu o portie de mancare pe care ai mancat-o in perioada in care ai acumulat kilograme, apetitul tau nu va mai fi la fel de mare. Pozeaza ceea ce mananci si din cand in cand uita-te la pozele din urma, vei observa ca urmatoarea data cand te asezi la masa, vei avea mai multa grija la ce urmeaza sa mananci.

Alege bomboane ambalate

Oamenii au tendinta sa manance cu 30% mai putine bomboane atunci cand trebuie sa le scoata din ambalajul lor, mai intai. Sa indepartezi hartia sau celofanul de pe bomboane necesita efort, ceea ce ii va face pe pofticiosi sa renunte sa mai manance atat de multe dulciuri ambalate.

Alege culoarea potrivita a farfuriilor

O serie de studii au demonstrat ca oamenii au tendinda sa manance mai putin atunci cand mancarea este servita in anumite farfurii. De exemplu, oamenii carora li se da o farfurie alba atunci cand merg sa isi ia de mancare de la un bufet, vor manca mai putin decat cei care primesc o farfurie neagra sau rosie de marimi identice.

Mananca supa inainte de cina

Poate pana acum obisnuiai sa mananci o salata inainte de cina pentru a reduce din calorii, insa aceasta nu este cea mai buna alegere. Mananca o supa inainte de cina si vei observa ca vei manca o cantitate mult mai mica din felul principal. In plus, supa inainte de masa de seara te ajuta sa nu simti senzatia de foame mai tarziu, in comparatie cu atunci cand mananci o salata de cruditati.

Dormi in camera intunecata complet

Un somn bun peste noapte este una dintre cele mai sigure metode prin care iti poti controla pofta de mancare si reduci riscul de a lua in greutate, dar si lumina din camera in care dormi poate influenta tot procesul. Atunci cand te urci in pat, asigura-te ca in incapere este intuneric complet sau dormi folosind o masca pentru ochi, pentru a-ti atinge obiectivul de a pierde in greutate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare