Dieta si nutritie

#dieta de slabit #dieta

Top 7 mituri despre dietele de slabit

Daca vrei sa slabesti cateva kilograme bune, inainte de a incepe un regim afla care sunt cele mai des intalnite mituri despre dietele de slabit. Vei fi uimita sa descoperi ca nu tot ce se vehiculeaza iti poate fi de ajutor in atingerea unei greutati ideale.


Iata 7 dintre miturile cel mai des intalnite care se invart in jurul misterului dietelor de slabit:


1 Dietele cu aport scazut de grasimi sau total lipsite de grasimi sunt cele mai bune


Nutritionista americana Lyndel Costain spune ca “oamenii tind sa creada ca au nevoie de o dieta saraca in grasimi pentru a pierde in greutate, dar ei nu stiu ca indiferent de regimul alimentar ei trebuie sa asimileze o treime din numarul de calorii provenite din grasimi”.


Mai mult decat atat, organismul are nevoie de grasimi pentru energie, pentru repararea tesuturilor  dar si pentru asimilarea vitaminelor A, D, E si K.


Este bine sa stii ca o femeie are nevoie de 70 de grame de grasime pe zi, in timp ce un barbat trebuie sa acumuleze 95 de grame.


De asemenea, sunt recomandate grasimile bune luate din uleiul de masline sau avocado in defavoarea grasimilor rele acumulate din alimente de origine animala ( carne de porc , vita etc).


2 Dietele drastice ajuta la pierderea rapida a kilogramelor


O persoana care tine o dieta drastica va slabi pe termen scurt, insa in perioada imediat urmatoare acest lucru va deveni aproape imposibil.


O dieta de slabire drastica va deregla organismul si il va face sa fie foarte sensibil, predispus imbolnavirilor si chiar daca reusesti sa pierzi cateva kilograme in primele doua saptamani nu trebuie sa uiti ca in momentul in care organismul simte ca nu ii mai oferi toate vitaminele, grasimile si nutrientii esentiali va incerca sa isi faca „depozite” din care va repartiza nutrientii dupa cum considera el, pe toata durata dietei.


Asadar, vei slabi in prima perioada, dupa care desi vei fi lipsita de puteri, kilogramele nedorite vor ramane la locul lor.


3 Mesele luate noaptea tarziu ingrasa mai mult


Multe diete interzic consumul de alimente dupa ora 18, insa un studiu recent efectuat la Centrul de Nutritie din Cambridge Dunn a demonstrat faptul ca mesele luate seara tarziu nu s-au depus mai mult decat cele luate in restul zilei.


Nutritionistii spun ca nu este important ora la care mananci, cat cantitatea de alimente mancate intr-un timp de 24 de ore.


4 Mancarurile grase inseamna ingrasare sigura


Procesul de ingrasare este un lucru destul de dificil. Pentru a lua jumatate de kilogram de grasime in plus, este necesar sa mananci 3500 de calorii, asa ca grasimile in cantitati mici nu reprezinta niciun pericol, cu atat mai putin cu cat ele sunt vegetale.


Asadar, o portie mica de carne de porc, un avocado sau doua patratele de ciocolata nu reprezinta o tragedie pentru dieta ta.


5 Laptele degresat are mai putin calciu decat laptele bogat in grasimi


Contrar acestui mit, laptele degresat si cel semidegresat contine mai mult calciu decat laptele cu un continut mare de grasime deoarece acest mineral se gaseste in partea apoasa si nu in cea grasa a unui produs.


Asadar 200 ml de lapte degresat contine 10 mg de calciu, insa cel mai bun este laptele semidegresat pentru ca acesta contine mai multe vitamine si minerale.


6 Alimentele sarace in grasimi ajuta la slabit


„Sarac in grasimi” sau „fara grasimi” nu inseamna si sarac sau lipsit de calorii. Acestea din urma sunt de fapt importante intr-o dieta de slabit , asa ca verifica eticheta produselor pe care scrie „fara grasimi” pentru ca numarul caloriilor poate fi enorm, iar in aceasta situatie nu vei reusi sa slabesti.


7 Salatele sunt cea mai buna optiune alimentara intr-o dieta


Salatele oferite de restaurante, cele care contin maioneza, sosuri, bacon si branzeturi grase, contrar opiniei formate ca nu ingrasa, se vor transforma rapid in grasime.


Pe de cealalta parte, salatele facute acasa din legume, verdeturi si uleiuri vegetale sunt potrivite in curele de slabit, numai in conditiile in care ele nu contin sosuri, galbenusuri fierte de ou sau alte grasimi animale.

Sursa foto : allwomenstalk.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare