Dieta si nutritie

#raw mancare #dieta Paleolitica #dieta dukan #dieta #cum sa slabesti

Top 3 diete celebre pe care trebuie sa le ocolesti anul acesta

Te afli in cautarea unui regim care sa te ajute sa scapi de kilogramele nedorite cat mai rapid? Inainte sa incepi o noua dieta, tine cont de sfaturile pe care ni le dau specialistii americani de la U.S News. Acestia au intocmit o lista a celor mai daunatoare regimuri pentru organism.

Dieta Paleolitica



Asa cum ii spune si numele, acest regim de slabire se bazeaza pe dieta stramosilor nostri care au trait in epoca Paleoliticului. Mai exact, trebuie sa consumi legume crude, oua si produse din carne. Insa nu orice fel de carne, ci doar cea care provine de la animale care au fost crescute in mod natural, ceea ce este mai greu de gasit pe piata. Pe scurt, iata ce presupune aceasta dieta:

  • Regula numarul 1: vegetalele ocupa doua treimi din farfurie – iar restul va fi ocupat de o portie de proteine, respectiv carne.
  • Regula numarul 2: eliminarea tuturor alimentelor care provoaca inflamatii în corp – dieta imita regimul alimentar al stramosilor, deci elimina din start produsele ambalate si procesate.
  • Regula numarul 3: luati cina la micul dejun.Uitati de cereale cu lapte si mancati o portie de carne de pui, curcan, somon sau chiar un burger, pentru ca acestea va tin satui pe durata întregii zile si rezervati seara unui fruct sau unei salate usoare de legume.

Nu doar americanii sustin ca acest regim nu este unul de urmat. Si englezii de la British Dietetic Association (BDA), citati de dailymail.co.uk, spun ca aceasta dieta este daunatoare, deoarece nu contine paine, paste fainoase sau lactate. Iar expertii britanci sustin ca persoanele care nu consuma lactate sunt predispuse la afectiuni ale oaselor, precum osteoporoza, iar lipsa aportului de cereale in alimentatie duce la o scadere dramatica a vitaminelor din clasa B.


Sursa foto: buystream.tv
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare