Dieta si nutritie

#ceaiuri #ceai alb #ceai verde #ceai negru

Top 3 cele mai sanatoase ceaiuri

Dupa apa, ceaiul este cel mai recomandat lichid de catre medici. Acesta purifica organismul, ajuta la detoxifiere si contine nenumarate ingrediente active care ajuta in prevenirea unor afectiuni. Dincolo de asta, ceaiurile sunt cu adevarat delicioase daca le prepari in mod corect si le vei consuma cu placere daca le vei indulci cu miere sau zahar brun.

Ceai negru


Ceaiul negru este consumat de aproximativ 75% dintre persoanele din lumea intreaga datorita beneficiilor pe care le aduce sanatatii. Ceaiul negru este facut din frunze de Camellia sinensis , o planta fermentata, uscata si macinata.

Ceaiul negru contine concentratii mari de antioxidanti, substante care lupta impotriva radicalilor liberi. Astfel, nu doar ca vei avea un corp mai sanatos, dar vei arata si mai bine - radicalii liberi  sunt vinovati de imbatranirea prematura. In plus, ceaiul negru este benefic in scaderea nivelului de colesterol din sange, motiv pentru care medicii il recomanda persoanelor supraponderale.
 

Ceai verde


Comparativ cu cel negru, ceaiul verde are o aroma mai delicata. Frunzele acestuia sunt uscate si tratate termic imediat dupa ce sunt culese, lucru care impiedica procesul de fermentatie.

Ceaiul verde este si el bogat in anumiti antioxidanti despre care se spune ca ar vindeca boli grave cum ar fi cancerul sau afectiuni cardiace. Mai mult decat atat, consumul regulat de ceai verde poate reduce riscul de boli cardiovasculare cu aproximativ 10%.
 

Ceai alb


Frunzele ceaiului alb sunt culese inca de cand acestea abia incep sa se dezvolte, asadar acesta are o aroma mult mai subtila decat orice alt soi. Ceaiul alb contine si el o serie de antioxidanti foarte buni, mai ales ca frunzele sunt si mai putin procesate.

In ceea ce priveste beneficiile pentru sanatate, numarul acestora este foarte mare. Ceaiul alb este un protector impotriva afectiunilor cardiovasculare, impotriva cancerului sau a diabetului zaharat. Totodata, ceaiul alb consumat cu miere si putin lapte este benefic aspectului pielii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare