Dieta si nutritie

#antioxidanti #fructe # antiimbatranire #vitamine fructe

Top 10 fructe antiimbatranire

Merele, bananele, caisele, afinele sau capsunile sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe pe care le poti consuma. Sunt bogate in fibre, vitamine, antioxidanti si nutrienti care lupta impotriva afectiunilor si a imbatranirii premature.

Iata ce poti consuma pentru a fi mereu tanar:

Mere. "Un mar pe zi tine doctorul departe" este o zicala din batrani. Merele sunt o sursa importanta de fibre si antioxidanti.

Acestea ajuta la stimularea digestiei, prevenind constipatia. Merele sunt benefice si pentru sanatatea inimii. Merele lupta si impotriva cancerului de prostata, stimuleaza imunitatea si reduc riscul de Alzheimer.

Banane. Bananele sunt fructe parfumate si gustoase, care se gasesc in piete tot anul. Aduc organismului un important aport de fibre si potasiu.

Bananele sunt bogate si in carbohidrati care ofera un nivel ridicat de energie. Aceste fructe sunt potrivite si pentru dieta sportivilor.

Caise. Consumul de caise ofera organismului uman numeroase beneficii. Aceste fructe sunt bogate in nutrienti, vitaminele A, C si E, fier si potasiu.

Caisele contin si fibre, care previn constipatia si formarea de celule canceroase. Sunt indicate si pentru prevenirea si tratarea afectiunilor oculare.

Afine . Afinele ajuta la eliminarea kilogramelor in plus, previn si trateaza tensiunea arteriala si ajuta la regenerarea celulelor creierului.

Au un continut caloric scazut si sunt bogate in antioxidanti puternici, care previn aparitia cancerului si protejeaza organismul de efectele radicalilor liberi. De asemenea, afinele contin si compusi chimici naturali care stimuleaza productia de colagen.

Mure. Murele sunt bogate in antioxidanti, care lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Contin si cantitati mari de vitamina B1, B2, C si E. Murele previn si trateaza afectiunile cardiovasculare si cancerul.

Capsuni. Capsunile sunt unele dintre cele mai indragite fructe. Pe langa aroma si gustul placut, capsunile au numeroase beneficii pentru sanatate.

Sunt bogate in fitonutrienti si vitamina C. Au un continut ridicat de antioxidanti, care previn imbatranirea prematura.

Grapefruit. Grapefruit-ul este unul dintre cele mai consumate fructe, aducand organismului uman numeroase beneficii. Acest fruct reduce nivelul de colesterol din sange, previne tensiunea arteriala si imbatranirea prematura.

Grapefruit-ul este ideal si in curele de slabire, stimuland digestia.

Kiwi. Deficienta de vitamina C este una dintre problemele grave cu care se confrunta societatea din zilele noastre. Carenta de vitamina C este si unul dintre factorii care duc la imbatranirea prematura.

Pentru a restabili nivelul optim de antioxidanti puternici este indicat sa introduci in dieta ta si aceste fructe zemoase. Le poti adauga in salate si bauturi, sau le poti consuma in stare proaspata.

Mango . Mango este un fruct bogat in fitochimicale, necesare unei sanatati de fier. Acest fruct este bogat si in vitamina C si betacaroten.

Mango imbunatateste digestia, scade nivelul de colesterol din sange, imbunatateste memoria si previne cancerul si afectiunile cardiace. Este util si pentru tratarea acneei si diabetului. De asemenea, regleaza si hormonii sexuali.

Pepene galben. Pepenele galben este bogat in betacaroten, potasiu, acid folic si citric. Contine si vitaminele A, B si C. Stimuleaza digestia, previne afectiunile cardiace si cancerul.

Este potrivit si pentru prevenirea si tratarea afectiunilor digestive. De asemenea, este indicat si in curele de slabire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare