Dieta si nutritie

#sanatate #alimentatie #superfructe #superfructe vara

Superfructe pe care sa le consumi in aceasta vara

Cu siguranta ai auzit de super alimente, insa stiai ca exista si superfructe? Aceste superfructe sunt bogate in antioxidanti, fibre, vitamine, minerale si alti nutrienti care te ajuta sa traiesti mai mult, sa arati mai bine si sa previi imbolnavirile.

In plus, aceste fructe se gasesc in magazine si piete aproape tot timpul anului. Cel mai bine este sa le consumi in stare cruda. Nutritionistii recomanda consumul a 5 portii de fructe pe zi.

Iata superfructele acestei veri:

Mere. Marul, unul dintre cele mai populare fructe, este si un superfruct, in special datorita culorii sale verzi sau rosii. Merele sunt o sursa importanta de fibre, iar coaja contine quercetina, un antioxidant cu puternice proprietati antiinflamatorii. Persoanele care consuma constant mere au o mai buna functie a plamanilor si o greutate corporala echilibrata.

Banane. Cand ai pofta de ceva dulce si cremos, incearca o banana bine coapta. Este satioasa si iti ofera energia de care ai nevoie. Acest superfruct este bogat in potasiu, un mineral care reduce tensiunea arteriala si stimuleaza metabolismul.

Mure. Aceste fructe mici si acrisoare sunt extrem de bogate in antioxidanti puternici, precum polifenoli. Acesti antioxidanti previn afectiunile cardiovasculare, cancerul si osteoporoza. Murele sunt bogate si in fibre, esentiale pentru sistemul digestiv.

Afine. Afinele sunt superfrute extrem de puternice care imbunatatesc functionarea creierului si memoria. Consumul regulat de afine reduce riscul de declin cognitiv, in special in randul femeilor. Afine sunt bogate si in mangan, care joaca un rol important in stimularea metabolismului, ajutand la reglarea greutatii corporale si a nivelului de energie.

Pepene galben. Pepenele galben trebuie sa reprezinta arma ta secreta pentru o piele tanara si frumoasa. Contine cantitati importante de vitamina A, are stimuleaza dezvoltarea celulara si este un exfoliant natural.

Cirese. Ciresele sunt unele dintre cele mai puternice fructe din intreaga lume. Culoarea lor rosie se datoreaza unor antioxidanti puternici, care reduc inflamatiile si nivelul de colesterol. Ciresele ajuta si la reducerea kilogramelor.

Citrice. Toate citricele, de la lamaie pana la mandarine, sunt extrem de bogate in vitamina C, un antioxidant puternic care previne infectiile. De asemenea este benefica pentru reducerea efectelor negative ale razelor solare, regleaza functiile glandelor si previne imbatranirea prematura.

Struguri. Resveratrolul, un antioxidant puternic, face ca strugurii sa fie superfructe, care imbunatatesc functia cardiaca. De asemenea, compusii puternici din struguri previn si boala Alzheimer.

Grapefruit. Cu siguranta ai auzit de dieta cu grapefruit. Insa acest superfruct are beneficii nenumarate si pentru sistemul cardiovascular. Un grapefruit pe zi, in special roz, reduce colesterolul si previne afectiunile cardiace.

Prune. Prunele sunt gustoase si satioase. Sunt benefice pentru tratarea anxietatii. Contin antioxidanti puternici care imbunatatesc starea psihica.

Capsuni. Capsunile contin vitamina C si acid folic. Protejeaza inima, curata dantura si protejeaza organismul de infectii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare