Dieta si nutritie

#alimentatie #studiu # alimentatie romani

STUDIU! 82% dintre romani cred ca produsele naturale ii ajuta sa traiasca sanatos

De la obiceiuri sanatoase, mai mult sport si pana la lista de cumparaturi, romanii aleg sa faca schimbari pas cu pas astfel incat sa-si schimbe stilul de viata. Alimente fara zahar, produse naturale, inclusiv pe segmentul de ingrijire si protectie solara, sunt, potrivit datelor Vegis.ro, cateva dintre schimbarile pe care le adopta cei care doresc sa traiasca verde.

Vara este sezonul in care stilul de viata isi pune cel mai mult amprenta asupra alegerilor noastre, iar acest lucru se vede mai ales in vacante. Chiar si atunci cand, prin definitie, romanii se simt mai liberi, alegerile lor reflecta dorinta de a avea un stil de viata cat mai aproape de natura. Astfel, potrivit unui sondaj realizat online in perioada ianuarie – februarie 2019 pe un esantion de 537 persoane, de Vegis.ro, la inceputul lui 2019, 30% dintre romani isi doreau sa renunte complet la zaharul din alimentatie, in timp ce 60% doreau sa adopte o alimentatie mai sanatoasa in general.

“Sondajul a definit trendul pentru acest an, iar evolutia vanzarilor a confirmat acest trend. Am inregistrat o crestere de 40% pe segmentul produselor fara zahar sau cu indulcitori naturali. A fost un semnal, astfel incat am imbogatit oferta pe acest segment cu 25% produse noi. Cele mai populare sunt indulcitorii din stevie si zaharul de cocos”, a precizat Mihai Bucuroiu, fondator Vegis.ro.

De asemenea, suplimentele naturale si cerealele integrale se numara printre produsele pe care 45% dintre romani si-au exprimat dorinta de a le integra in meniul zilnic, 82% dintre cei care au raspuns la sondajul Vegis.ro afirmand ca produsele naturiste si cat mai putin procesate te ajuta sa fii mai sanatos. Pulberea de Matcha, mirea de Manuka, uleiul si zaharul de cocos, antioxidantii naturali, inclusiv din ceaiuri, cerealele integrale si fainurile din cocos si migdale sunt printre produsele preferate pentru aceasta vara. Acestea ajuta la stabilirea unui plan alimentar in care elementele definitorii sunt echilibrul si diversitatea, oferind in acelasi timp un boost de energie, mai ales in cazul persoanelor care au o viata activa. Alimente versatile, sunt de asemenea recomandate in acest sezon, fiind usor de combinat atat pentru mese principale, cat si pentru gustari sau deserturi, smoothie si shake-uri.

Tot aproape de natura isi doresc romanii sa fie si cand aleg produse specifice sezonului cald. Astfel, acestia aleg sa se protejeze si sa trateze pielea expusa la soare cu creme cu factor de protectie ridicat, respectiv cu ulei de cocos, de morcov si de avocado. Printre vedetele sezonului se numara si gelurile cu aloe vera, care au un efect racoritor si hidratant, dar si balsamurile de buze cu grad de protectie ridicat.

“Ne bucuram sa observam o crestere de 30% fata de anul trecut in randul vanzarilor de produse pentru plaja si remarcam o preocupare continua si intensa pentru produsele care au intr-un procent cat mai ridicat ingrediente naturale si pentru cele care ofera o protectie ridicata, evidentiind categoric dorinta romanilor de a duce o viata cat mai verde si mai aproape de natura”, a mai precizat Mihai Bucuroiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare