Dieta si nutritie

#ficat #boli ficat #detoxifiere ficat #sfaturi ficat

Stimuleaza activitatea ficatului in 8 pasi

Ficatul este organul care filtreaza toxinele si care, din cand in cand, are nevoie de un impuls pentru o mai buna functionare. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a stimula activitatea ficatului.

1. Ficatul are nevoie de cantitati mari de vitamine si minerale atunci cand trebuie sa isi indeplineasca functia. Asadar, este recomandat sa ai o dieta bogata in alimente care contin vitamine si minerale. Consuma zilnic fructe si legume proaspete pentru a asigura organismului nutrientii necesari.

2. Pentru ca aditivii alimentari si colorantii dau batai de cap ficatului, incearca sa elimini din alimentatia ta produsele care contin astfel de ingrediente. De preferat este sa consumi doar mancaruri naturale, preparate in casa.

3. Evita sa consumi grasimi nesanatoare, cum ar fi margarina, grasimea de porc. Alege, mai degraba, uleiurile de seminte de in, uleiurile de masline etc. Acestea sunt mai sanatoase si contin acizi grasi omega 3.

4. Bea intre 8 si 10 pahare cu apa filtrata in fiecare zi. Apa este esentiala pentru a grabi procesul de eliminare a toxinelor. Daca doresti, poti inlocui jumatate din aceasta cantitate cu ceaiuri naturale, preparate in casa (fara zahar) sau sucuri de fructe si legume.

5. Incepe fiecare zi cu un pahar mare cu un amestec format din apa plata si zeama de la o lamaie. Acest amestec actioneaza ca un agent de curatare la nivelul ficatului.

6. Consuma alimente care au puterea de a regenera ficatul. Printre acestea se numara morcovii, sfecla, verdeturile si alte legume verzi.

7. Mananca mult usturoi, ceapa, broccoli si alte alimente care contin sulf deoarece acesta stimuleaza si grabeste procesul de detoxifiere al ficatului.

8. Maseaza usor ficatul atunci cand stai intins pe spate. Acesta este situat de-a lungul coastei, in zona de jos, pe partea dreapta a corpului tau. Masajul local ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine in zona.

Atentie! Consulta intotdeauna medicul inainte de a face schimbari bruste in alimentatie, dar si inainte de lua anumite suplimente nutritive.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare