Dieta si nutritie

#boli de inima #inima #menopauza #soia #oase

Soia, un ajutor de nadejde pentru inima si oase

Soia este unul dintre cele mai bune alimente inlocuitoare pentru carne. Aceasta are proprietati similare cu cele ale carnii din punct de vedere nutritional. Totusi, soia este mai sanatoasa si mult mai recomandata de catre medicii nutritionisti. Dincolo de aceste aspecte, soia este un aliment cu beneficii multiple pentru organe diferite din corpul tau.

Boabele de soia contin cantitati mari de proteine si toti aminoacizii esentiali (este singura sursa vegetala in acest sens). Soia mai contine, in acelasi timp, calciu, fier, zinc, fosfor, magneziu, acizi grasi Omega 3 si tot complexul de vitamina B.

Descopera toate beneficiile consumului de soia:

Soia este benefica pentru inima


Consumul de soia scade semnificativ nivelul colesterolului din organism. Inlocuirea totala a alimentelor din carne cu acest produs este unul dintre cele mai bune decizii pe care le poate lua o persoana care este supusa bolilor de inima.

Boabele de soia contin fibre solubile , adica ingrediente cunoscute pentru absorbtia si metabolizarea colesterolului rau.

Dietele sarace in grasimi saturate contin 25 de grame de proteine de soia pe zi - in acest fel vei reduce semnificativ riscul aparitiei unor boli de inima
 

Soia este benefica pentru sanatatea oaselor


Avand in vedere ca suntem in sezonul rece si ca in curand strazile vor fi acoperite de straturi de zapada si chiar gheata este absolut necesar ca fiecare dintre noi sa isi ia masuri de precautie. In primul rand este recomandat sa faci in asa fel incat sa iti intaresti oasele in mod natural. Pentru ca suplimentele de calciu nu iau intotdeauna efectul dorit, medicii recomanda consumul de soia. Multe sortimente sunt fortificate cu o anumita cantitate de calciu, magneziu si bor - elemente cheie pentru oase puternice si sanatoase.

De asemenea, un studiu publicat in 2005 a constatat ca un aport crescut de soia este asociat cu un risc semnificativ mai mic de fracturi,in special in randul femeilor aflate la menopauza.

Soia este benefica femeilor aflate la menopauza


In Japonia, unde alimentele de soia sunt consumate zilnic de toata lumea, femeile aflate la varsta a treia nu prezinta simptome atat de grave ale menopauzei spre deosebire de cele din America sau Europa. De fapt, in Japonia nici macar nu exista un cuvant specific pentru "bufeuri".

Studiile actuale au demonstrat ca soia ajuta femeile sa treaca mai usor peste simptomele menopauzei - in anumite cazuri acestea nici macar nu sunt simtite.
 

Soia lupta impotriva cancerului


Si barbatii pot beneficia in urma cosnumul de soia - se pare ca alimentele din soia introduse zilnic in alimentatie pot preveni aparitia cancerului de prostata. Mai mult decat atat, consumul de soia este recomandat si in timpul tratamentului impotriva cancerului. Se pare ca alimentul lupta cu succes impotriva celulelor cancerose de la nivelul prostatei si este atfel un ajutor de nadejde in prevenirea si tratarea acestei boli ingrozitoare.
 

Produse de soia disponibile:

 

  • boabe de soia
  • lapte de soia
  • branza de soia
  • tofu etc.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare