Dieta si nutritie

#ceai ghimbir #ceai rece

Slabeste usor pana la 7 kilograme cu un ceai natural!

Ghimbirul este o planta cu o multime de beneficii, dar si cu o serie de contraindicatii, asa ca atentie mare la cantitatea in care il consumi. Asta cu atat mai mult cu cat o cantitate mai mica de 10g de ghimbir proaspat produce un efect laxativ, iar mai mult de 10g pot duce la constipatie.

Poti manca salata de ghimbir, foarte buna pentru slabit. Se prepara in combinatie cu radacina de telina, coaja de portocala, morcovi, sfecla rosie si putina lamaie.

Avantajul ghimbirului este ca se poate adauga in orice fel de mancare, ajutand la normalizarea metabolismului. Mai mult, ofera organismului un plus de energie.

Ghimbirul este un produs benefic pentru sistemul digestiv, purifica organismul, tractul gastro-intestinal, intestinul subtire si gros, ficatul, elimina viermii intestinali, reduce grasimea nesanatoasa din corp, ajuta in eliminarea excesului de grasime din anumite zone ale corpului, mai ales de pe abdomen si coapse.

Ghimbirul ajuta la arderea grasimilor si amelioreaza balonarea abdominala.

Ceaiul de ghimbir te ajuta sa slabesti 7 kg in 7 zile:

Potrivit bodygeek.ro, exista mai multe retete pentru prepararea ceaiului de ghimbir.

Se adauga o felie de radacina de ghimbir la o cana de apa clocotita si se lasa sa infuzeze timp de jumatate de ora. Se bea cu inghitituri mici, de cateva ori pe zi, inainte cu 20 de minute de fiecare masa.

Poti prepara ceaiul adaugand jumatate de radacina maruntita de ghimbir, 60 g frunze de menta, un praf de nucusoara in apa clocotita si se lasa sa stea timp de jumatate de ora. Se filtreaza si se adauga 250 ml suc de lamaie si 80 ml suc de portocale, se amesteca bine si se bea rece.

Ceaiul de ghimbir se mai poate prepara si in amestec cu ceai verde sau ceai negru si se adauga o lingura de miere de albine si doar o felie de lamaie.

Atentie! Ghimbirul nu trebuie utilizat de cei care sufera de boli de ficat si ulcer peptic. De asemenea pacientii care au boli de inima trebuie sa evite ghimbirul, sa nu-l foloseasca in alimentatie. Este interzis consumul de ghimbir si in cazul femeilor insarcinate sau al celor care alapteaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului